Șefa DNA: Inculpatului Vlad Cosma, martor protejat, i s-a ridicat protecţia. Și-a devoalat singur faptele

Data actualizării: Data publicării:
VLAD COSMA agerpres_8549391
Foto: Agerpres

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat miercuri că fostului deputat Vlad Cosma, martor cu identitate protejată într-o cauză, i s-a ridicat protecţia în cursul zilei de luni, pentru că şi-a devoalat singur faptele pe care le-a dat în declaraţii.

VLAD COSMA agerpres_8549391
Foto: Agerpres

„Inculpaţii au devoalat propriile lor fapte de şantaj. Acesta este unul dintre motive pentru care inculpatului Cosma Vlad Alexandru, care a fost audiat într-o cauză ca martor cu identitate protejată, în cursul zilei de luni i s-a ridicat protecţia, întrucât şi-a devoalat singur faptele pe care le-a dat în declaraţii”, a declarat Laura Codruța Kovesi, miercuri seară, într-o conferinţă de presă.

Șefa DNA precizat că fostul deputat Vlad Cosma a fost de multe ori la DNA Ploieşti pentru a depune denunțuri „din proprie iniţiativă” și că a avut calitate de martor în 12 dosare ale Direcției.

„De foarte multe ori, prezenţa sa a fost solicitată de procurori, în special când a fost audiat în calitate de inculpat, dar de foarte multe ori, din proprie iniţiativă, acest inculpat s-a prezentat la Serviciul Teritorial Ploieşti şi din proprie iniţiativă a formulat denunţuri cu privire la fapte de corupţie sau cu privire la alte persoane care ar fi comis fapte de corupţie. A avut calitate de martor în 12 dosare”, a subliniat Kovesi.

Procurorul-șef al DNA a mai spus că a cerut un raport scris colegilor de la DNA Ploieşti în urma informaţiilor apărute în ultima perioadă în spaţiul public, anunţând că a primit documentul în cursul zilei de miercuri şi că un raport scris a fost trimis şi procurorului general.

Kovesi: Judecătorii au considerat legale probele DNA în cazul Cosma

Kovesi: „Asistăm la un festival disperat al inculpaţilor”

Codruţa Kovesi, despre raportul lui Tudorel Toader

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sursa: Digi24, Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri