Sari la conținut

Kovesi: „Asistăm la un festival disperat al inculpaţilor”

„Asistăm la un festival disperat al inculpaţilor”, a spus Laura Codruța Kovesi despre acuzațiile care se aduc DNA, adăugând că acest atac din ultimele zile „nu este întâmplător”. Declarațiile au fost făcute miercuri seară într-o conferință de presă.

conferinta dna kovesi_Inquam Photos Octav Ganea (4)

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Laura Codruţa Kovesi a afirmat că atacul la adresa Direcției Naționale Anticorupție nu este întâmplator şi că „asistăm la un festival disperat al inculpaţilor”.

„Nu cred că acest atac este întâmplator, asistăm la un festival disperat al inculpaţilor, în care inculpaţii spun părţi de adevăr. Aici nu este vorba despre Kovesi sau despre procurorul şef al DNA. DNA nu este un om, este o instituţie şi cred în acest lucru. Acest atac nu este despre Kovesi, ci despre procurorii care şi-au făcut treaba în ultimii ani şi vizează umilirea societății. Pentru ce suntem atacaţi? Pentru că ne-am făcut treaba?”, a declarat Kovesi.

Șefa DNA a precizat că „justiţia este sub un asalt de peste un an de zile şi dacă ne uităm cine ne atacă vedem - inculpaţi, oameni care au bani şi resurse şi care doresc să decredibilizeze actul de justitie şi să duca in derizoriu faptele de corupţie”.