Stenograme: Șefii sindicatului de la metrou, soluții de tip mafiot pentru rezolvarea conflictelor: „Să punem preț pe capul lor”

Data actualizării: Data publicării:
Imagini din subteran cu protestul de la metrou
Imagini din subteran cu protestul de la metrou. Foto: Facebook/USLM

Șefii sindicatului de la metrou au fost interceptați în timp ce discutau soluții din manualul mafioților, pentru a rezolva conflictul cu ministrul Drulă și șeful Metrorex. „Racheți d-ăia ucraineni de calitate” și „Să punem preț pe capul lor” e reteța găsită de Cristian Cozonac, un apropiat al lui Ion Rădoi.

Liderii sindicatului de la metrou au fost interceptați în timp ce discutau despre angajarea unor „racheți de calitate”, care să îi ajute în conflictul cu fostul ministru Cătălin Drulă și fostul șef al Metrorex, Ștefan Paraschiv.

Stenogramele conțin și un preț: 1 milion de euro, bani care ar fi urmat să fie strânși de la angajații de la metrou.

Jurnalistul Digi24, Valentin Stan a citit stenogramele din dosarul fostului lider de sindicat Rădoi și ne face rezumatul.

Discuțiile interceptate de procurori au avut loc pe grupul pe Whatsapp pe care aflau cei mai importanți lideri de sindicat. Angajații metroului vorbesc despre angajarea unor racheți ucraineni, care să scape de Cătălin Drulă, ministrul de atunci al Transporturilor și de Ștefan Paraschiv, cel care conducea compania.

Ideea a fost a unui angajat care a propus ca fiecare membru al sindicatului să contribuie cu cel puțin 1.000 de lei pentru angajarea asasinilor.

O altă parte extrem de interesantă din aceste stenograme este cea în care angajații plănuiesc în detaliu o grevă spontană. Ei le cereau mecanicilor să nu mai iasă cu vagoanele în circulație. Inclusiv telefonul lui Ion Rădoi a fost interceptat, iar procurorii au auzit discuții ale liderului sindical în care se laudă cu influența pe care o are asupra politicienilor și că de multe ori aceștia l-au ajutat să-și continue afacerile.

Ion Rădoi a fost trimis în judecată luna trecută, în dosarul deschis după greva ilegală de la metrou. Procurorii DNA descriu modalitățile folosite de sindicalist în așa fel încât să controleze veniturile din închirieri ale Metrorex. Șantaj, discuții înregistrate ilegal și amenințări cu greve fără sfârșit, cam așa suna rețeta folosită de fostul lider sindical. Ar fi obținut peste 10 milioane de lei din închirierea spațiilor comerciale în beneficiul propriei firme, conform anchetatorilor.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri