Traficanți de droguri, reținuți de procurorii DIICOT Gorj

Data publicării:
drogurile

REȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISCPoliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Gorj au destructurat un grup infractional organizat specializat în trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc. Șase persoane au fost reținute.La data de 16 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj și procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T.Gorj au efectuat 12 percheziţii domiciliare în judeţele Gorj, Olt, Sibiu şi Vâlcea la persoane bănuite de trafic cu medicamente ce au conţinut stupefiant.În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 18.750 de pastile ce au conţinut stupefiant, 1.300 de euro, 40.202 de lei şi 13 telefoane mobile.Din cercetări a reieşit faptul că în perioada 14 septembrie – 14 octombrie a.c., membrii grupării ar fi procurat diferite medicamente pe care ulterior le-ar fi transportat în Norvegia în scop de vânzare spre a fi folosite ca droguri în combinaţie cu alte substanţe.12 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Gorj, pentru audieri, iar șase dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 17 octombrie, să fie prezentate magistraților Tribunalului Gorj cu popunere de arestare preventivă.La activităţi au participat poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Vâlcea, Olt, Sibiu, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj şi jandarmi.Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.Cercetările sunt continuate faţă de cei în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea de grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.

Posted by Politia Romana - www.politiaromana.ro on Saturday, October 17, 2015

Reţeaua a vândut peste hotare mii de pastile ce au în componenţă substanţe stupefiante.

Potrivit procurorilor, pastilele erau luate de la fabrici de medicamente sau farmacii din România şi transportate în ţările nordice, unde erau vândute cu sume cuprinse între 1 şi 3 euro bucata.

În acest scop, ieri au fost făcute percheziţii în judeţele Gorj, Olt, Sibiu şi Vâlcea. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 18.750 de pastile ce au conţinut stupefiant, 1.300 de euro, 40.202 de lei şi 13 telefoane mobile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri