Doi pasageri au urcat pe un vas de croazieră cu 72 de kilograme de canabis în bagaje

Data publicării:
nava de croaziera
Foto: Profimedia Images

Doi pasageri ai unei croaziere de la Miami către Marea Britanie transportau peste 100 de saci de marijuana, potrivit Departamentului pentru Securitate Internă al SUA, citat de Business Insider.

Michael Quesenberry și Savannah Rose Minami urmau să pornească în călătorie pe nava Norwegian Joy pe 11 ianuarie, când forțele de ordine s-au îmbarcat pe vas.

Cei doi au fost găsiți într-o cabină în care Quesenberry avea două valize, o geantă de mână și un rucsac. Minami a fost lăsată să plece din cabină inițial, deoarece a spus că tocmai îl cunoscuse pe Quesenberry la barul navei.

Un câine specializat în detectarea drogurilor a mers direct la bagajul lui Quesenberry, unde polițiștii au găsit 56 de pungi sigilate și vidate, care conțineau o „substanță verde, cu frunze”.  Substanța a fost testată și s-a confirmat că este marijuana, potrivit polițiștilor.

Quesenberry a susținut că drogurile sunt pentru uz personal și că are un card pentru marijuana medicală.

Dar aceeași cantitate de droguri era și în bagajul lui Minami. Pachetele confiscate cântăreau împreună 71,9 kilograme.

„Pe baza pregătirii și experienței mele, traficanții de droguri apelează din ce în ce mai mult la exportul de marijuana din Statele Unite în Anglia, din cauza prețului mai mare al marijuanei în Anglia”, a declarat un agent special al Departamentului de Securitate Internă.

Quesenberry și Minami au pledat nevinovați pentru acuzațiile de trafic de droguri. Ei au fost eliberați pe cauțiune și și-au predat pașapoartele.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă până la 80 de ani de închisoare sau amenzi de până la 4 milioane de dolari.

„Siguranța și securitatea oaspeților noștri sunt, ca întotdeauna, prioritatea noastră principală. Ca atare, Norwegian Cruise Line își rezervă dreptul de a confisca orice articole de pe Lista Articolelor Interzise și poate notifica autoritățile atunci când este necesar”, a spus un purtător de cuvânt al Norwegian Cruise Line.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri