Sari la conținut

Tudorel Toader, despre înregistrările cu Kovesi: Așteptăm verificările

Inspecţia Judiciară a CSM va fi sesizată, în această dimineaţă, de ministrul Justiţiei în privinţa înregistrărilor unor presupuse afirmaţii ale procurorului-şef al DNA. Tudorel Toader a declarat că nu este în atribuţiile sale să fac vreo anchetă sau să stabilească dacă înregistrările sunt reale. O decizie va putea fi anunţată abia după ce Inspecţia Judiciară sau o altă instituţie va determina acest lucru.

„Ca ministru al Justiției, nu am pârghiile necesare pentru a verifica eu veridicitatea înregistrărilor. Vom sesiza inspecția judiciară pentru a verifica veridicitatea interceptărilor. Dacă inspecția nu are instrumentele, evident vom găsi celelalate soluții legale procedurale inclusiv prin expertizele tehnice”, a declarat Tudorel Toader, ministrul Justiției.

O înregistrare audio atribuită procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi în care aceasta i-ar spune procurorului Jean Uncheşelu că îşi doreşte să „ajungă mai repede” la „domnul premier” care a semnat "contractele cu casele", a fost făcută publică. La scurt timp, DNA a comunicat că înregistrarea conţine fragmente în care au fost intercalate sintagme în scopul distorsionării sensului celor spuse.