Un fost procuror nu poate justifica 37.000 de euro. ANI face verificări

Data publicării:
Maximilian Balasescu procuror DNA - mfax

 

Maximilian Bălăşescu: MediafaxFoto

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat o diferenţă nejustificată de 166.965,74 de lei (aproximativ 37.000 de euro) între averea dobândită şi veniturile realizate, împreună cu familia, de către Maximilian Ion Bălăşescu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov în perioada 2000-2008.

Astfel, ANI a solicitat Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel București să verifice veniturile realizate de Maximilian Bălăşescu în perioada în care a fost procuror al Parchetului Tribunalului Ilfov.

Maximilian Bălăşescu a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare şi a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, a precizat ANI.

În 17 iunie 2013, fostul procuror Maximilian Bălăşescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, în dosarul în care a fost acuzat de procurori că a cerut mită 300.000 de euro pentru a da o soluţie favorabilă unei persoane acuzate în dosarul privind înşelarea Oanei Zăvoranu.

Maximilian Bălăşescu a fost lăsat să plece din penitenciar în 16 martie, după ce Tribunalul Ilfov a decis definitiv eliberarea condiţionată a fostului procuror.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri