Un poliţist a fost reţinut după ce a fost prins în flagrant că lua o mită de 750 de euro

Data publicării:
masina-politie-fb
Foto: Facebook

Un poliţist de la Postul de Poliţie Fărcaşele a fost reţinut joi seara pentru luare de mită şi trafic de influenţă după ce în cursul zilei a fost prins în flagrant primind 750 de euro drept mită de la o persoană cercetată pentru infracţiunea de fals privind identitatea.

Poliţistul reţinut este agent şef principal şi lucrează în cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Osica de Sus, Postul de Poliţie Fărcaşele. El ar fi primit mită în legătură cu cercetările efectuate într-un dosar penal în care martorul denunţător este cercetat pentru fals privind identitatea, astfel încât cercetările să-i fie favorabile denunţătorului şi ar fi pretins că are influenţă asupra procurorului de caz.

„Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent, rezultă că există probe/indicii temeinice, care conduc la bănuiala rezonabilă că la data de 17.12.2020, în jurul orelor 11:30 - 11:45, agentul şef principal de poliţie M.G. a fost surprins, în flagrant, în timp ce primea suma de 750 euro de la martorul denunţător V.D.C., în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acestor îndatoriri, referitor la cercetările penale pe care poliţistul le-a efectuat într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care denunţătorul a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fals privind identitatea, astfel încât cercetările penale efectuate în respectivul dosar penal să-i fie favorabile denunţătorului. Totodată, agentul şef principal de poliţie M.G. s-a prevalat de o pretinsă influenţă asupra procurorului de caz, spunându-i denunţătorului că l-a determinat pe acesta să dispună o soluţie favorabilă, de netrimitere în judecată faţă de persoana sa”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, potrivit Agerpres.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt şi al Serviciilor Operaţii şi Tehnic din cadrul structurii centrale a DGA.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri