Victor Atanasie Stănculescu nu va fi eliberat condiţionat. Magistraţii vor analiza din nou dosarul în august

Data publicării:
stanculescu

Fostul general Victor Atanasie Stănculescu, încarcerat de mai bine de cinci ani în Spitalul Penitenciar Jilava, mai are de aşteptat până iese din închisoare. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au respins luni cererea fostului general de eliberare condiţionată.

Victor Atanasie Stănculescu ceruse instanţei să fie lăsat în libertate după ce a executat peste o treime din pedeapsa de 15 ani dictată în dosarul Revoluţiei de la Timişoara.

Situaţia sa va fi analizată din nou în luna august.

În 16 octombrie 2008, judecătorii instanţei supreme i-au condamnat pe Mihai Chiţac şi Victor Atanasie Stănculescu la câte 15 ani de închisoare în dosarul Revoluţiei din 1989 de la Timişoara, pentru omor deosebit de grav. Cei doi au fost încarceraţi în aceeaşi zi, la scurt timp foştii generali formulând cereri în instanţă de întrerupere a executării pedepselor din motive medicale.

Victor Atanasie Stănculescu a fost eliberat pentru a se trata, însă a fost reîncarcerat după ce a fost filmat ieşind dintr-un cazino din centrul Bucureştiului.

Alte cereri de întrerupere şi de revizuire ale pedepsei au fost respinse de instanţă, motiv pentru care Victor Atanasie Stănculescu a trimis inclusiv o cerere de graţiere la Preşedinţie, dar Ministerul Justiţiei a primit aviz negativ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri