VIDEO. Dovada judecătorului din Pitești care susține că a fost bătut de poliţişti

Data publicării:
judector batut politisti

Judecătorul spune că a fost umilit cu martori, azi noapte, într-o benzinărie de pe autostrada A1. Au înţeles greşit că i-aş fi numit miliţieni, explică magistratul. Poliţiştii neagă totul şi se declară ei victime. Procurorii studiază acum imaginile de pe camera de supraveghere, ca să afle cine are dreptate.

Judecătorul susţine că imaginile filmate sunt mărturia abuzului comis de poliţişti. În plângerea depusă, magistratul a scris că agenţii au sărit pe el, l-au lovit de mai multe ori şi l-au trântit la pământ, după care l-au încătuşat. Susţine că poliţiştii i-au rupt o mână şi i-au spart nasul. Judecătorul spune că a fost bătut de faţă cu fiica lui şi că oamenii legii au devenit violenţi după ce el a făcut o glumă cu fata sa.

„Domnul judecător, văzându-i pe politiști, a avut o exclamație de genul „Miliția” făcută față de fiica lui, este o glumă pe care dumnealui o are cu fiica lui, este vorba de replica lui Dem Rădulescu din BD. Domnii poliștii s-au simțit, eu știu, ofensați de această afirmație. Nu a avut niciun moment intenția de a-i jigni. Nu înțelegem ieșirile violente ale polițiștilor”, a declarat Alin Anton, avocatul magistratului.

Ancheta se dovedeşte complicată. Există martori care susţin că judecătorul i-ar fi provocat pe poliţişti.

„Începuse să înjure poliţiştii. Probabil, din ce am înţeles eu, cred că de aici a plecat conflictul între el şi poliţişti. Nu îl bătuse nimeni. El căzuse şi se lovise la nas şi la gură”, a spus un martor, sub protecția anonimatului.

La rândul lor şi poliţiştii îl acuză pe judecător. Au scris în raport că magistratul i-a înjurat, i-a tras de haine şi a refuzat să se legitimeze.

„Toate documentele au fost înaintate către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş şi un procuror va invesiga şi va stabili în mod clar ce s-a întâmplat acolo”, a declarat comisarul șef Dănuţ Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Incidentul, surprins de camerele de supraveghere din benzinărie vor fi analizate de anchetatori, care vor stabili cine a pornit scandalul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri