Limbajul corporal al lui Gheorghe Dincă, descifrat de specialişti. Ce transmite, de fapt, criminalul din Caracal

Data actualizării: Data publicării:
Gheorghe Dincă participa la reconstituirea faptelor, la Caracal
Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Comportamentul şi atitudinea calmă, senină ale lui Gheorghe Dincă au fost atent studiate de specialiştii în descifrarea limbajului corporal.

VIDEO - Declaraţiile lui Ovidiu Alexinschi

În zilele în care a fost arestat, Dincă părea obosit şi nervos.

Luni şi marţi, în timpul reconstituirii modului în care le-a răpit pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, acuzatul a afişat o atitudine total diferită.

Am rămas surprins de cum arată acum şi cum arăta în urmă cu câteva săptămâni.

Dacă imaginile de atunci ne arătau un individ hăituit, încordat, ce am văzut ieri şi azi ne arată un cu totul alt tip: mult mai calm, mai destins, dar şi mult mai rece.

Răceala afectivă a acestui om izbeşte prin definiţie, faptul că reuşeşte să se detaşeze realmente de ce a făcut”, a declarat la Digi24 Ovidiu Alexinschi, psihiatru la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Socola".

El a subliniat că este o chestiune de mare fineţe să îţi dai seama dacă cineva spune sau nu adevărul.

Gheorghe Dincă, prin ce va face, poate produce noi indicii. E o chestiune de mare fineţe să îţi dai seama dacă cineva spune adevărul. Limbajul corpului sugerează mult mai mult decât cuvintele uneori", a adăugat Ovidiu Alexinschi.

Profesor universitar: Reconstituirea poate să îi ajute şi lui Dincă

La rândul său, profesorul universitar Emilian Stancu a explicat la Digi24 că reconstituirea care are loc zilele acestea s-ar putea să îi ajute şi lui Dincă.

E un personaj special, are programate toate reacţiile de acest tip, ca fiind trase la indigo. Asistăm la transmisiunea în direct a unei urmăriri penale, toate acţiunile astea îi dau şi lui prilejul de a-şi programa ceva. Această reconstituire s-ar putea să îi ajute şi lui, nu numai anchetatorilor, pentru că se pun întrebări, sunt comentarii de pe margine, sunt întrebări care se pun şi îl previn astfel. S-ar putea ca în comentarii să fie pusă o întrebare care să nu îi convină şi poate fi ajutat astfel să găsească o manieră de a se ajuta el pe el.

Sunt sigur că la ancheta asta participă şi un psiholog, comportamentul lui trebuie urmărit permanent”, a afirmat Emilian Stancu.

VIDEO - Liviu Chesnoiu

Cu o expresie liniştită pe faţă, calm, Gheorghe Dincă dă impresia unui om care şi-a făcut un plan pentru propria apărare, a vorbit, ieri, la Digi24 psihologul criminalist Liviu Chesnoiu.

„El este un bărbat puternic, a făcut box, are un ego puternic, un fel de narcisism.

Bărbierit, are un tricou pe care l-a ales să se potrivească cu această zi nefastă.

Arată foarte bine, are şi o dublură care îl poate face să se concentreze mai bine, nu a slăbit deloc, nu mai face efort, mănâncă bine şi se uită la tv.

Deja şi-a creat un plan de apărare”, a spus psihologul.

Redactare G. Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri