Video Lovitură pentru traficanții de droguri din București. 23 de membri ai clanurilor Pisoi și Cocalarilor au fost prinși și arestați

Data actualizării: Data publicării:
plicuri cu droguri pe o masa
Percheziții la o grupare de droguri de mare risc, în Capitală și Ilfov. Foto: Poliția Română

23 de traficanți de droguri din București, membri ai uneia dintre cele mai importante grupări infracționale care vindea heroină și etnobotanice către sute de consumatori, au fost arestați preventiv de magistrații Tribunalului București.

"Este cea mai mare acțiune antidrog din acest an împotriva unei rețele care acaparase imobile naționalizate sau părăsite din centrul capitalei, în special de pe stradă Icoanei și le-a transformat în adevărate puncte roșii de distribuție a drogurilor, veritabile focare de infracționalitate care afectau vădit liniștea și ordinea publică în zonă", a comunicat Poliția.

Cei 23 au fost prinși în urmă cu două zile, după derularea a zece percheziții în sectoarele 2 și 5 ale Capitalei.

În urmă activităților desfășurate s-au confiscat diferite cantități de heroină, etnobotanice, metadonă, canabis, importante sume de bani în lei sau valută, cântare, ambalaje pentru droguri.

La descinderi polițiștii au găsit 50 de consumatori care veniseră pentru droguri.

Pentru a destructura această rețea, polițiștii antidrog au efectuat 42 de acțiuni de prindere în flagrant delict stradal și sute ore de filaj și activități dub acoperire.

"Traficanții, cunoscuți că persoane foarte violente sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, de risc și de etnobotanice și constituirea unui grup infracțional organizat. La acțiune, polițiștii antidrog au fost ajutați de cei mai buni câini antidrog din România, Ari, un mascul de 7 ani, din rasă labrador și Zonga, o femela de 5 ani, din rasă ciobănesc german", potrivit Poliției.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri