Maia Sandu i-a acordat lui Bogdan Aurescu „Ordinul de Onoare”: „A avut un aport însemnat la avansarea parcursului european al Moldovei”

Data actualizării: Data publicării:
bogdan aurescu si maia sandu
Maia Sandu i-a acordat lui Bogdan Aurescu „Ordinul de Onoare”. FOTO: Președinția Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a conferit, luni, „Ordinul de Onoare” fostului ministru al Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, „în semn de înaltă apreciere a contribuției aduse la consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și România. La fel și la fortificarea parteneriatului strategic dintre cele două state”, potrivit presedinte.md.

„Conform decretului, distincția i-a fost oferită fostului șef al diplomației de la București, actualmente consilier al Președintelui Iohannis pentru politică externă, în semn de înaltă apreciere a contribuției aduse la consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și România. La fel și la fortificarea parteneriatului strategic dintre cele două state”, se arată într-un comunicat de pe site-ul Președinției R. Moldova.

Potrivit președintelui, după ce țara a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană, Bogdan Aurescu a plasat continuu și în mod prioritar Moldova pe agenda statelor membre la Bruxelles.

„A avut un aport însemnat la avansarea parcursului european al țării noastre și la promovarea intereselor comune în cadrul instituțiilor Uniunii Europene”, mai precizează comunicatul.

„Foarte onorat să primesc azi, din partea doamnei președinte Maia Sandu, înalta distincție a Republicii Moldova „Ordinul de Onoare” - o recunoaștere a eforturilor diplomației României de sprijin total al Republicii Moldova pentru aderarea la UE  și consolidarea rezilienței și securității sale”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri