Martorul care a filmat atacul cu drone de la Isaccea: "O dronă a picat la 30-40 de metri de oamenii de pe bac"

Data actualizării: Data publicării:
atac cu drone lângă Isaccea
Încă un atac a avut loc în apropiere de granița României. Rușii au atacat în timpul nopții din nou în regiunea Odesa, la granița cu România. FOTO: captură video Facebook Gabor Petru

Bărbatul care a filmat atacul cu drone de la Isaccea din această noapte a vorbit la Digi24 despre momentul în care una dintre drone a căzut la 30-40 de metri de bacul unde erau el și zeci de ucraineni într-un autocar.

Petru Gabor a povestit că este voluntar la organizația Voluntari fără Frontiere și că la momentul atacului era pe teritoriul ucrainean, chiar după momentul controlului de pașapoarte.

"Eram pasager pe barjă. Pericolul a fost foarte aproape. Prima dronă a picat în afara frontierei, ce ați văzut în filmare e momentul cu a doua dronă. A căzut la 30 – 40 de metri de oamenii de pe bac.

La primul atac tocmai se încheiase controlul pașaportului, a picat prima dronă, am fugit spre bac, am urcat rapid și încercam să le spun oamenilor să plece cu bac-ul, că suntem în raza lor de acțiune.

Eram pe teritoriul ucrainean la primele atacuri.

Nu mai erau alți cetățeni români acolo, dar erau foarte mulți ucraineni civili în zona de frontieră. O parte voiau să vină în România, altă parte tocmai ce intraseră în Ucraina. Erau și șoferi de camioane.

Doar am apucat să intrăm pe bac eu și un autocar cu vrei 60 de persoane, ucraineni care veneau spre România. Personalul de pe bac e românesc", a povestit Petru Gabor.

Bombardamentele rusești s-au văzut din nou de pe malul românesc al Dunării. Dronele au țintit noaptea trecută porturile ucrainene din regiunea Odesa. Vorbim despre Reni, Ismail și Orlivka. Una a căzut în apropiere de graniță. În Ismail, infrastructura portuară a fost afectată, iar mai multe depozite și vehicule au fost avariate, a anunțat chiar guvernatorul regiunii Odesa, pe canalul de Telegram.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri