Măsurile anunțate de Guvern pentru zonele afectate de viscol. Ciucă: Intervenim în sprijinul cetățenilor care au nevoie de ajutor

Data actualizării: Data publicării:
ministri guvernului ciuca la sedibta de guvern
Guvernul Ciucă, în ședință. Foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat o serie de măsuri stabilite împreună cu ministrul de Interne, Lucian Bode, și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, pentru a veni în ajutorul românilor afectați de zăpadă și viscol.

„Monitorizăm situația generată de fenomenele meteorologice periculoase din această perioadă și continuăm să intervenim în sprijinul cetățenilor care au nevoie de ajutor”, a spus Ciucă, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Guvernului.

„Am stabilit împreună cu ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, o serie de măsuri pentru optimizarea misiunilor de răspuns, la nivel național”, a adăugat el.

Astfel, forțe ale Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, polițiști, jandarmi - , alături de serviciile de Ambulanță, Salvamont, precum și personal specializat din cadrul Administrației Drumurilor sunt în misiune pentru deblocarea traficului rutier pe drumurile blocate și pentru sprijinirea oamenilor. Mijloacele si echipamentele sunt operative și, în 14 județe, au fost activate Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență.

„Suntem în legătură și cu autoritățile locale pentru a răspunde solicitărilor semnalate de cetățeni și, la nevoie, echipaje de salvatori, cu tehnică aflată în dotare să se deplaseze în sprijinul acestora.

Totodată, la nivelul Guvernului am luat măsuri pentru asigurarea energiei necesare consumului cetățenilor și mediului de afaceri. Avem rezervele necesare de gaze naturale pentru a trece cu bine iarna. Gradul de umplere a depozitelor este astăzi la peste 62% din capacitate, ceea ce asigură consumul necesar populației și economiei, indiferent de condițiile meteorologice ale acestei ierni”, a mai spus Ciucă.

Declarația vine în condițiile în care meteorologii au emis un nou cod galben de viscol și ninsori la munte și în partea de est a țării, unde vântul va bate cu peste 70 km/h, iar zăpada va împiedica vizibilitatea. De asemenea, întreaga țară va fi acoperită de un val de frig, cu temperaturi care pot coborî până la -20 de grade Celsius.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri