Video Melodie dedicată lui Mihai Tudose, despre podul de la Brăila. Solistul trupei Azur: „A semnat ca un bărbat să avem podul cel mai mare”

Data actualizării: Data publicării:
Mihai Tudose susține o conferință de presă la sediul PSD din București pe 2 decembrie 2020.
Mihai Tudose, europarlamentar PSD. Foto: Sabin Cirstoveanu/Inquam Photos

Trupa Azur a realizat un cântec despre Podul de la Brăila dedicat fostului premier Mihai Tudose. Într-o intervenție în emisiunea Studio politic, de la Digi24, solistul trupei, Nelu Vlad, a declarat că Tudose este un „erou al Brăilei” pentru că „a semnat ca un bărbat să avem podul cel mai înalt”, precizând că „dacă nu aveam un brăilean în fruntea țării, nu aveam niciun pod de la Brăila”. Presa locală a remarcat ca melodia a apărut în aceeaşi perioadă cu Festivalul Peştelui, finanţat din fonduri europene. Întrebat dacă a primit bani pentru cântec, artistul a ezitat să răspundă. 

Trupa Azur a postat melodia la finalul lunii august, cam în perioada în care apăreau şi problemele:  șuruburile scoase cu uşurinţă de pe parapete și asfaltul denivelat. Versurile conţin şi o odă pentru europarlamentarul PSD Mihai Tudose, care ocupa funcția de premier când au început lucrările la podul suspendat.

Anca Suciu, jurnalist Digi24.ro: Ați simțit să-i faceți o melodie lui Mihai Tudose?

Nelu Vlad, solist Azur: Ăsta este un adevăr care va rămâne un adevăr istoric, pentru că dnul Tudose nu este decât un simplu cetățean al Brăilei, un om care atunci când a avut posibilitatea a pus semnătură pentru a face mândri și fericiți niște oameni din orașul lui. Putea să fie din alt partid, un om oarecare, putea să fie un om care a căzut de pe pod și să-i rămână numele podul lui Tudose. Dacă nu aveam un brăilean în fruntea țării, nu aveam niciun Pod de la Brăila. 

Anca Suciu, jurnalist Digi24.ro: Dar a plătit din banii dumnealui? Investițiile se fac și din bani publici, nu se fac din banii politicienilor. 

Nelu Vlad, solistul trupei Azur: Ce contează asta? De 60 de ani așteptăm să se facă un pod peste Dunăre și niciodată cei de sus nu  au semnat. A semnat (Tudose) ca un bărbat să avem podul cel mai înalt. Ce vreți mai mult? (...) Nu e podul lui Tudose, e podul brăilenilor, al României. De ce n-a semnat altul înaintea lui? Este un adevărat erou al Brăilei. Va rămâne ca și Constantin Brâncoveanu. 

Anca Suciu, jurnalist Digi24.ro: Ați primit bani pentru această melodie?

Nelu Vlad, solistul trupei Azur: Văd că țineți partea cuiva. (...) Mă mândresc cu Podul de la Brăila, vă rog s-l vizitați și voi, o să vă placă. E ceva unic în România. Poate voi ați primit bani să mă întrebați pe mine acum. Un artist adevărat nu se raliază niciunei idei politice, artiștii fac totul din suflet. 

Anca Suciu, jurnalist Digi24.ro: A existat un contract între dvs și Primărie pentru acest festival și întrebarea este dacă a implicat și această melodie.

Nelu Vlad, solistul trupei Azur: Această melodie am compus-o cu trei zile înainte pentru a aduce ceva nou în fața brăilenilor. (...) E o apreciere pentru dnul Tudose care a făcut ceva pentru Brăila. Putea să fie din alt partid, am prieteni în toate partidele, putea fi oricare. 

Fostul premier Mihai Tudose nu a răspuns solicitărilor jurnaliștilor Digi24 de a oferi o reacție. 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri