Sari la conținut

Meteo. Încep ploile în aproape toată țara

Meteorologii anunţă ca în perioada imediat următoare vremea va deveni şi mai capricioasă. Meterologii au emis o informare meteo de ploi în mare parte din țaări și ninsori la munte începând cu ora 16.00 până sâmbătă dimineață, la ora 09.00. 

În regiunile nordice, estice şi centrale cantităţile de apă pot ajunge izolat la 25 de litri pe metru pătrat. De asemenea, șa altitudini de peste 1500 de metri va ninge şi va fi viscol, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, dar mâine, lapoviţă şi ninsoare ar putea apărea şi prin Transilvania şi Maramureş.

Ploile se vor extinde de astăzi în toată țara vom observa o extindere a ploilor în mare parte din ţară, iar pe suprafeţe restrânse va fi risc de apariţie a grindinei. Ninsorile vor cuprinde treptat zona înaltă a ţării pe parcursul zilei, dar noaptea nu este exclus ca aceasta să apară şi prin Transilvania. Local se vor aduna cantităţi de apă de 15..20 de litri pe metru pătrat. Vântul va fi mai intens în sud-vestul ţării şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade Celsius. Noaptea este posibil să apară bruma prin nord-vest şi centru.

În Bucureşti, norii vor rămâne pe poziţii, dar aversele, posibil consistente şi însoţite de descărcări electrice vor fi mai frecvente spre seară şi la începutul nopţii. Temperaturile maxime vor tinde spre 18 grade Celsius, dar vântul va spori senzaţia de răcoare.

La munte este o zi rece în majoritatea masivelor. Vor fi precipitaţii pe suprafeţe extinse, predominant ploi însoţite de tunete şi fulgere, dar care după lăsarea serii se vor transforma în ninsoare. Cantităţile de apă ar putea depăşi 20 de litri pe metru pătrat. Vântul va sufla mai tare pe crestele Munţilor Apuseni şi ale Carpaţilor Meridionali.

Citiți și: Cum va fi vremea de Florii și de Paște