Video Migranți prinși cu focuri de armă, în Timișoara. Trei au reușit să scape, după ce au luat-o la fugă pe câmp

Data actualizării: Data publicării:
migranti
Migranți prinși cu focuri de armă, în Timișoara

Poliţiştii au reuşit să oprească cu focuri de armă o maşină care transporta 9 migranţi, dinspre Arad, spre Timişoara. Dintre cei 9 doar 6 au fost prinşi, şi şoferul maşini, care are cetăţenie româno-moldovenească. Unul dintre migranţi a fost dus la spital. Trei migranţi au reuşit să fugă.

 

Potrivt IPJ Timiş, poliţiştii de la Biroul Autostrăzi au urmărit maşina în care se aflau mai mulţi migranţi, pe o distanţă de 18 km. Agenţii au tras 9 focuri de avertisemnt, pentru a-i prinde pe fugari.

”La data de 6 aprilie 2024, în jurul orei 23:30, în nodul rutier de la km. 503, calea 2, poliţiştii Autostrăzii A1 Deva Nădlac au efectuat un semnal regulamentar de oprire unui autovehicul, dar conducătorul acestuia nu s-a conformat, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea acestuia pe o distanţa de 18 km, între localităţile Giarmata-Remetea, până la intrarea în municipiul Timişoara. În timpul urmăririi, au fost executate 9 focuri de avertisment în plan vertical, existând indicii cu privire la săvârşirea unor infracţiuni. În sensul giratoriu de la aeroportul din Timişoara, autoturismul a intrat în coliziune cu alte două, după care s-a oprit în afara părţii carosabile, iniţial accidentul soldându-se doar cu pagube materiale.A fost imobilizat şi identificat conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 24 de ani, cetăţean cu dublă cetăţenie română/moldovenească şi 6 persoane de naţionalitate străină. Trei dintre persoanele din autoturism au reuşit să fugă”, a transmis IPJ Timiş, potrivit News.ro.

Migranţii au fost predaţi Poliţiei de Frontieră.

”Cele 7 persoane au fost predate Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, pentru continuarea cercetărilor, dintre care conducătorul auto este cetăţean din Republica Moldova şi 6 pasageri de origine afro-asiatica( 1 din Egipt, 4 din Siria, 1 din Yemen). În urma cercetărilor, poliţiştii de Frontieră a constatat că cele 6 persoane de origine afro-asiatică sunt intrate legal în România şi au drept de şedere legală pe teritoriul ţării. De asemenea, poliţiştii de frontiera efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru cetăţeanul din Republica Moldova”, se mai arată în comunicat.

Unul dintre migranţi a fost dus la spital, pe fondul sperieturii, astfel că pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal pentru vatamare corporală din culpa. De asemenea, el a fost amendat de poliţiştii Biroului Rutier care i-au suspendat şi dreptul de conducere.

”Totodată, una dintre persoanele străine, pe fondul sperieturii, a fost transportată la spital, fapt pentru care Biroul Rutier Timiş a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. S-a constatat ca autoturismul nu deţine poliţă RCA valabilă. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 4.640 de lei, pentru încălcări ale prevederilor OUG 195/2002R, i-au fost reţinute plăcuţele de înmatriculare, certificatul de înmatriculare şi s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioada de 180 de zile”, a mai transmis IPJ Timiş.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri