Mihai Călin, la Digi24, despre protestul magistraților: „Atenție, oameni buni, nu știu cât pot să mai reziste”

Data actualizării: Data publicării:
protest actori inquam ganea

Actorul Mihai Călin a explicat, la Digi24, de ce susține protestul magistraților față de OUG 7 care modifică legile justiției.

Ei au ieșit în stradă, nu pentru salarii și drepturile lor, ci pentru o justiție independentă”, a spus el.

Actorul a mai spus că, în urma protestului actorilor de la Teatrul Național București, a primit sute de mesaje de apreciere de la oameni și multe mesaje de mulțumire de la magistrați.

Atenție, oameni buni, nu știu cât pot să mai reziste”, a avertizat el.

VIDEO Dialogul complet din Jurnalul de Seară

Mihai Călin a spus că actorii vor continua protestul și săptămâna aceasta. Duminică, ei au ieșit pe scările Teatrului Național, cu pancarte, în semn de solidaritate cu magistrații care protestează față de OUG 7.

A meritat, au venit colegii noștri, cam jumătate, au venit și de la alte teatre, nu doar actori. Știu sigur că Tudor Chirilă - m-a sunat ieri și voia să facă un gest asemănător, probabil săptămâna asta”, a povestit Mihai Călin la Digi24.

El a comentat și reacțiile venite din partea unor social-democrați la adresa protestului actorilor.

Sunt aproape deloc convins că actorii, evident, personalităţi artistice, unele de marcă, ştiau foarte bine ordonanţa împotriva căreia protestau şi că acea ordonanţă cuprindea prevederi care îi afecta direct. Haideţi să fim serioşi un pic totuşi în ţara asta”, a spus Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui.

Mihai Călin: „Haideți să fim serioși și să ieșim la vot”

Dl Buzatu a spus că n-am înțeles și că pentru așa ceva trebuie puțintică carte.Și a mai spus ceva grav: „Haideți să fim puțin serioși în țara asta”. Haide să fim puțin serioși? După ce ei fac jaf după jaf, aproape zilnic, în țara asta, cu justiția, cu economia? Păi cine să fie serios? Da, haideți să fim serioși și să ieșim la vot”, a spus Mihai Călin.

Noi nu am făcut un protest față de OUG 7 în baza unei analize proprii, juridice, a acestui act normativ, ci a fost un act de solidaritate față de magistrați, pentru că noi avem încredere în acele asociații”, a explicat actorul.

„Oamenii să înţeleagă că nu e vorba doar în a creşte salariul. Creşti salairul şi stai într-o cloacă de mocirlă.

Vom mai protesta, magistraţii nu mai au cale de întoarcere, trebuie mers până la capăt.

Marius Manole tot a spus despre grevă, cred că spre greva generala trebuie să ne îndreptăm. Dar pentru asta avem nevoie de categorii foarte largi, CFR, poate, pentru că are probleme foarte mari, că deraiază, poate s-or trezi şi oamenii de acolo sau din alte companii de stat. Nu o să cer companiilor private să facă grevă sau să îşi blocheze activitatea”, a spus Mihai Călin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri