Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: "Vom ajunge undeva la 110-120 de mii de cadre didactice vaccinate"

Data actualizării: Data publicării:
ministrul educatiei cu masca de protectie neagra
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Aproape 70.000 de angajați din educație au fost vaccinați până joi. Programați, în total, sunt aproape 132.000, anunță Ministrul Sănătății. Într-o intervenție la Digi 24, Sorin Cîmpeanu a precizat că centrele de vaccinare vor fi deschise până seara, la ora 20, astfel încât numărul persoanelor imunizate în învățământ să crească. 

"Ieri s-au deschis centre în 23 de județe, 3.800 de persoane din sistemul de învătământ s-au vaccinat ieri (miercuri - n.r.). Astăzi (joi - n.r.) până la ora 18.30 erau vaccinați aproape 5.000 de profesori. Mâine se vor deschide alte 3 centre în Mureș, Ilfov și Bistrița Năsăud. De luni vom funcționa la capacitate normală. 70.000 de angajați ai sistemului de învățământ sunt deja vaccinați, mare parte și cu rapelul. Și vom ajunge undeva la 110-120 de mii de cadre vaccinate", a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Potrivit Ministerului Educației, sunt programate 131.682 de persoane, dintre care 55.673 s-au vaccinat deja: 21.493 au făcut prima doză și 34.180 rapelul. La acestea se adaugă aproape 8.000 de cadre didactice din învățământul superior medical vaccinate (inclusiv rapel) și înregistrate ca personal medical. De asemenea, se adaugă 4.965 angajați din învățământ și creșe vaccinați cu prima doză.

Acțiunea de vaccinare destinată personalului didactic va continua în perioada următoare, la nivel național, până în data de 10 martie.

„În primul rând, tipurile de vaccin- vor fi folosite atât AstraZeneca, în mod deosebit, pentru persoane cu vârsta de până în 55 de ani, inclusiv, acolo unde nu se identifică anumite contraindicații. De asemenea, vaccinul produs de BionTech Pfizer va fi recomandat pentru persoane de peste 55 de ani. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de vaccin administrat. Programarea se va face după o altă modalitate și nu se efectuează în platforma informatică. Practic, instituțiile de învățământ centralieză lista cu personalul care dorește vaccinare, listele sunt centralizate la inspectoratele școlare, care le trimite la direcțiile de sănătate publică. DSP-urile efectuatează programarea, iar beneficiarii vor fi înștiințați de inspectoratele școlare județene și de conducerile instituțiilor de învățământ”, a declarat și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri