Video Momentul în care un avion cu trupe Wagner la bord se prăbușește în Mali

Data publicării:
avion prabusit
Avionul în care se aflau luptători Wagner s-a prăbușit după ce a ratat aterizarea. Foto: Captură video Twitter

Pe rețelele sociale a apărut o înregistrare video cu momentul în care un avion de transport de tip Iliuşin 76 (Il-76), aparţinând armatei din Mali, la bordul căruia se aflau mercenari din cadrul grupării paramilitare Wagner, se prăbușește după ce a ratat aterizarea, relatează AFP, potrivit Agerpres.

O înregistrare video cu autor necunoscut care circulă pe reţelele de socializare arată secvenţa accidentului. În imagini se observă un avion de transport care seamănă cu un Iliuşin IL-76 şi aterizează pe pista aeroportului din Gao, dar nu reuşeşte să se oprească până la capătul pistei şi apoi se pierde într-un nor de praf şi flăcări.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Junta militară aflată la putere în Mali a recunoscut miercuri moartea unui locotenent colonel care, conform unor surse apropiate acestuia, se afla la bordului unui avion rusesc

Autorităţile din Mali păstrează de la incident o tăcere totală asupra acestui accident, dar în omagiile aduse unui locotenent-colonel, Moussa Traoré, armata precizează că acesta a murit sâmbătă „în misiune în serviciul aerian”. Acest ofiţer s-a aflat într-adevăr la bordul avionului prăbuşit, potrivit membrilor familiei sale şi unui responsabil care s-a exprimat sub protecţia anonimatului.
Mai mulţi responsabili au declarat că avionul aparţinea armatei din Mali şi la bordul acestuia se aflau membri ai grupării paramilitare ruse Wagner, iar bilanţul victimelor este sever, însă nimic nu a fost comunicat oficial.

Junta care a preluat puterea prin lovitură de stat în Mali în 2020 a expulzat din ţară trupele franceze şi s-a apropiat de Rusia, apelând la serviciile companiei militare private Wagner pentru a-şi susţine armata în confruntările cu jihadiştii.

Funeraliile locotenent-colonelului Traore s-au desfăşurat marţi în prezenţa ministrului malian al apărării, colonelul Sadio Camara (un cunoscut apropiat al Rusiei) şi a comandanţilor din Statul Major al armatei, a mai menţionat aceasta în anunţul lipsit de alte precizări.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri