O adolescentă de 14 ani a fugit de acasă și a vrut să ajungă în Polonia. Ce a dat-o de gol la graniță

Data actualizării: Data publicării:
frontiera
FOTO: Poliția de Frontieră

O fată de 14 ani, care circula cu documentele unei alte persoane și care intenționa să ajungă în Polonia, fără să aibă acordul părinților, a fost prinsă, în noaptea de marți spre miercuri, de polțiști la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, în noaptea de marți spre miercuri, o fată de 14 ani, care a încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de o carte de identitate ce aparţinea altei persoane.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, fata călătorea într-un microbuz înmatriculat în Polonia.

La controlul de frontieră, aceasta a prezentat o carte de identitate, eliberată de autoritățile din România. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări”, se arată în comunicat.

În urma cercetărilor, efectuate în prezenţa unui reprezentat al Autorităţii Tutelare, polițiștii au stabilit că tânăra este cetăţean român, în vârstă de 14 ani, care nu are eliberat un document de identitate pe numele ei şi a recurs la această metodă deoarece dorea să meargă în Polonia şi nu avea acordul părinţilor.

Polițiștii efectuează cercetări, in rem, pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri