O contabilă a furat 350.000 de lei din conturile firmei pentru care lucra. Femeia pusese la cale un adevărat plan mascat de falsuri

Data publicării:
maini de femeie care face calcule
Credit foto: Guliver/Getty Images

O contabilă din Prahova a fost reținută 24 de ore pentru fals, fraude informatice şi spălare de bani. Femeia este suspectată că a înşelat cu peste 350.000 de lei una dintre firmele pentru care lucra. Timp de un an, ea ar fi completat ordine de plată fictive, în baza cărora trimitea bani în conturile sale şi ale unei rude. În urmă cu exact 4 ani, aceeași contabilă ar fi acţionat, în mod similar, şi cu o altă firmă. Și atunci a fost trimisă în judecată, scrie News.ro.

Femeia, spun anchetatorii, și-ar fi angajat fictiv o rudă la respectiva firmă.

"În fapt, în perioada 2021-2023, o persoană bănuită, prestator de servicii contabile pentru persoana juridică vătămată, ar fi accesat baza de date privind contractele de muncă, depăşind limitele autorizării, cu scopul de a introduce în fals date nereale care atestau încheierea unui pretins contract individual de muncă între un membru al familiei sale şi societatea comercială", transmite DIICOT.

Totodată, timp de un an, contabila ar fi făcut plăti, prin transfer bancar sau ordine de plată, din contul firmei în contul personal, dar și în cel al unei rude, în valoare totală de peste 350.000 de lei.

"În perioada iunie 2022 – iunie 2023, a accesat în mod repetat, cu depăşirea limitelor autorizării, sistemul de internet banking prin care persoana juridică vătămată efectua operațiunile financiare, în scopul completării necorespunzătoare a ordinelor de plată, inducând în eroare administratorul societății, care a efectuat astfel plăți, în contul inculpatului, dar și a membrului de familie, al acestuia", spun procurorii.

Pentru a-și ascunde faptele, femeia ar fi întocmit acte false care atestau așa-zisele tranzacții drept plăți către furnizorii firmei. Mai mult, spun procurorii, femeia ar fi falsificat, prin imitare, semnătura administratorului societății și și-a mărit, în mod artificial, onorariul.

Cercetările polițiștilor au descoperit că, în urmă cu exact 4 ani, aceeași femeie a fost trimisă în judecată pentru o faptă similară, în dauna unei alte societăți comerciale.

Contabila a fost reținută miercuri de polițiști pentru 24 de ore și riscă să petreacă următoarele 30 de zile după gratii.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri