VIDEO. Oraşul supravegheat online de locuitori

Data actualizării: Data publicării:
camera

Locuitorii oraşului Popeşti-Leordeni de lângă Bucureşti folosesc internetul pentru a se avertiza unii de pe alţii de apariţia unor eventuali hoţi. Oamenii şi-au instalat sisteme de supraveghere şi anunţă orice activitate suspectă surprinsă de acestea. 19.000 de persoane fac parte din grupul de Facebook al localităţii.

Vlad Cuibar, membru al grupului: Am surprins pe camerele de la interfoane nişte imagini cu persoane destul de dubioase. Am făcut o postare, iniţial pe grupul complexului în care locuiesc şi-apoi mi s-a părut util să ştie toţi vecinii de la noi din cartier.

Vecinii i-au răspuns prompt lui Vlad Cuibar. Aşa a aflat că persoanele pe care le-a considerat suspecte sunt şi în bazele de date ale poliţiei.

Vlad Cuibar, membru al grupului: Nu au mai apărut. M-am gândit şi la asta când am făcut postarea, poate văd şi ei şi îşi dau seama că îi urmărim.

Zeci de locuinţe din Popeşti-Leordeni au fost sparte anul acesta. Este motivul pentru care tot mai mulţi locuitori îşi instalează sisteme de supraveghere.

Adriana Cazacu, manager firmă Administrare: În imobilele unde am implementat acest sistem şi unde aveam înainte spargeri, furturi din locuinţe, furturi de biciclete, diverse echipamente de pe casa scării, pot să spun că aceste lucruri au dispărut cu totul.

Grupul de facebook al oraşului ilfovean are 19.000 de membri şi este împânzit şi cu alte tipuri de postări, de la semnalarea inundaţiilor şi a gropilor din asfalt până la reclame ale micilor afaceri din zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri