Pe Podul Prieteniei de la Giurgiu se circulă pe o singură bandă până la sfârșitul lunii martie

Data actualizării: Data publicării:
podul prieteniei giurgiu ruse romania bulgaria wikipedia 25 08 2015 1
Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse

Traficul pe Podul Prieteniei, care face legătura între Giurgiu şi Ruse, Bulgaria, se va desfăşura pe o singură bandă până la finalul lunii martie, ca urmare a lucrărilor de reparaţii pe care partea bulgară le execută la rosturile de dilatare ale podului, anunță Poliţia de Frontieră Giurgiu.

În prezent, camioanele au de aşteptat 120 de minute pentru controlul de frontieră la ieşirea din România, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu, iar la intrarea în ţară se aşteaptă circa 50 de minute.

Pentru autoturisme, timpul de aşteptare este de 20 de minute pe ambele sensuri de deplasare prin PTF Giurgiu, potrivit Agerpres.

„Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a fost informat de către autorităţile de frontieră bulgare cu privire la faptul că în perioada 15 ianuarie- 31 martie 2024 se vor desfăşura lucrări de reparaţie la rosturile de dilatare ale podului peste fluviul Dunărea, dintre oraşul Ruse şi Giurgiu, pe drumul republican I-2 Ruse - Razgrad, începând de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 1+057, urmând ca pe timpul lucrărilor să se introducă măsurile necesare privind organizarea şi reglementarea temporară a circulaţiei (cu restricţii). Acestea vor fi efectuate pe timpul zilei, iar traficul se va desfăşura pe o singură bandă care va fi semnalată cu indicatoare de circulaţie corespunzătoare”, se precizează în comunicatul ITPF Giurgiu.

În aceste condiţii, Poliţia de Frontieră recomandă persoanelor care doresc să tranziteze frontiera naţională în următoarea perioadă să acceseze şi celelalte zece puncte de trafic internaţional la graniţa cu Bulgaria, respectiv punctele de frontieră de la Vama Veche, Ostrov, Negru Vodă, Dobromir, Lipniţa, Călăraşi, Turnu Măgurele, Zimnicea, Bechet şi Calafat.

Autorităţile bulgare au efectuat lucrări de reparaţii la rosturile de dilatare ale Podului Prieteniei şi în perioada 20 noiembrie - 29 decembrie 2023, în care traficul pe pod s-a desfăşurat alternativ, pe o singură bandă de circulaţie.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri