Sari la conținut

Condiţia USR pentru a susţine un viitor guvern

Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a declarat că, în cazul în care învestirea Guvernului, după alegerile din decembrie, va depinde de USR, formațiunea nu va accepta prezența unor persoane compromise în Executiv.

nicusor dan

„Asta este parte din negociere, de a avea un cuvânt de spus pe miniștrii pe care celelalte partide, care susțin același guvern, îi propun. Nu veți vedea oameni compromiși care să facă parte din Guvern dacă noi îl vom susține", a declarat Nicușor Dan într-o emisiune de televiziune, citat de Agerpres. Întrebat dacă USR ar putea cenzura nominalizarea unui ministru din partea PNL, Nicușor Dan a replicat: „Ba da, putem, în condițiile în care investirea Guvernului depinde de mandatele noastre din Parlament.”

Liderul USR a adăugat că partidul pe care îl conduce dorește desființarea „acelor alocări pe care ministrul Dezvoltării, din pix, le dă unui președinte de consiliu județean sau unui primar, după cum are simpatii”. „Vrem să ducem asta într-o formă de concurs de proiecte, așa cum se fac pe fonduri europene, cu criterii clare, ca să nu mai vedem parcuri în sate, acolo unde ar trebui să punem școala. (...) Dacă noi vom susține un guvern, un tip de alocare ca ăsta nu va exista. Asta e o promisiune”, a declarat Nicuşor Dan.