Sari la conținut
News Alert

Sondaj IRES. Măsurile autorităţilor şi viaţa cetăţenilor

Guvernul este văzut drept principalul responsabil pentru modul în care au mers lucrurile anul acesta în România. Mai mult de un sfert dintre români nu cred că măsurile adoptate de autorităţi au avut ca efect o viaţă mai bună pentru cetăţeni. Datele reies dintr-un sondaj realizat de IRES, la comanda Digi24.

Întrebaţi în ce măsură apreciază că măsurile adoptate de autorităţile române în 2016 au avut drept efect o viaţă mai bună a cetăţenilor, doar 6% la sută dintre respondenţi spun - „în foarte mare măsură”.

24 la sută cred că demersurile autorităţilor au avut efecte pozitive. 3% au răspuns spontan „nici în mare şi nici în mică măsură”.

39% dintre cei chestionaţi cred că deciziile luate de autorităţile române în 2016 au avut doar în mică măsură drept efect o viaţă mai bună. 26 la sută cred că nu au influenţat în niciun fel viaţa românilor, iar 2% nu au ştiut ce să răspundă.

La întrebarea care este autoritatea pe care o consideră responsabilă pentru felul în care au mers lucrurile în 2016 în România cei mai mulţi au indicat Guvernul - 37%.

Parlamentul este văzut ca responsabil de 20% dintre respondenţi, iar Preşedintele este indicat de 19 procente dintre cei care au răspuns sondajului IRES.

13 la sută au indicat DNA-ul, iar 9% nu au ştiut ce să răspundă.

Sondajul IRES comandat de Digi24 a fost realizat în perioada 7-10 noiembrie 2016, pe un eşantion de 1.100 de persoane de peste 18 ani. Cercetarea a fost realizată prin metoda interviurilor telefonice şi are o eroare maximă de +/- 3%.