SNSPA, despre declarația de avere a lui Alexandru Cumpănașu: A fost plătit printr-un program cu fonduri europene

Data actualizării: Data publicării:
snspa-fb
Foto: SNSPA

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) arată într-un comunicat de presă că Alexandru Cumpănașu „nu a fost cadru didactic titular și nici profesor asociat” al instituției, acesta fiind plătit în calitate de expert într-un program cu fonduri europene. El a completat că, în anul 2018, a încasat 66.672 de lei de la SNSPA cu titlul de „salariu”.

Comunicatul SNSPA:

Având în vedere discuţiile din spaţiul public referitoare la activitatea desfășurată de Alexandru Cumpănașu la SNSPA, facem următoarele precizări:

Alexandru Cumpănașu nu a fost cadru didactic titular și nici profesor asociat al SNSPA. Veniturile menționate în declarația de avere au fost obținute de Alexandru Cumpănașu în calitate de expert în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA.

În cadrul acestui proiect, și-au desfășurat activitatea aproximativ 180 de experți.”

Astăzi, în urma publicării declarației de avere pe site-ul Biroului Electoral Central, a ieșit la lumină faptul că Alexandru Cumpănașu are o avere fabuloasă, de invidiat de către orice șef de companie privată, cu un venit personal lunar de 19.000 de euro, iar al soției de 10.000 de euro. Numai că, așa cum arată declarația de avere a lui Cumpănașu, banii săi și ai soției vin în principal din surse bugetare naționale, adică din bani publici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri