Anti-traseism, dar cu uşile deschise. Crin Antonescu, despre primirea în partid a filialei Sector 3 a PC: "Nu asta e moartea democraţiei"

Data publicării:
crin antonescu FB 2

Liderii liberali au încercat să explice motivele care au dus la primirea în partid a întregii filiale de sector 3 a PC şi cum se împacă acest lucru cu declaraţiile în care şeful PNL califica traseismul politic drept moartea democraţiei.

„Nu putem să comparăm faptul că un grup de tineri dintr-o filială de sector, fără ca vreunul din ei să fie deputat, senator, primar sau altceva, au trecut la o organizaţie cu ceea ce se întâmplă atunci când majorităţile parlamentare se schimbă. Nu asta e moartea democraţiei, moartea democraţiei este ca eu să aleg un om, pe care scrie ceva şi după aceea el să treacă în tabăra opusă”, a declarat Crin Antonescu.

„Oamenii ăştia pleacă totuşi de la putere, cum putem vorbi de traseism politic? Dacă vorbim de un interes, atunci vorbim de un traseism politic”, a explicat Florin Alexe, preşedintele PNL Sector 3.

În apărarea noilor recruţi, liderul PNL Bucureşti Eugen Nicolaescu a jonglat cu unele prevederi din protocoalelor USL şi ACD.

„Este un gest absolut normal şi firesc, gest consolidat de acţiuni comune. Noi vom apăra interesele oamenilor din sectorul 3, menţinând în funcţie consilierii PC. Pe acordul politic din 2012, conform prevederilor legale, ei nu pot fi schimbaţi fără semnătura copreşedintelui USL, care sunt eu. Îşi produce efectele, vrem sau nu vrem, până în 2016”, a explicat Eugen Nicolăescu, coordonator PNL Bucureşti.

Înţelegerile invocate devin însă nule când vine vorba de interdicţia migrării de membri de la un partid la altul, iar transferul iniţial de conservatori devine... fuziune.

„Protocolul nu există, dar nu există sub nicio formă, există o bucată de hârtie. Ea a fost denunţată de toată lumea. Acum a fuzionat filiala sector 3 PC cu filiala sector 3 PNL. Am făcut fuziunea politică după care urmează tehnica sau cum se cheamă ea, juridică”, a adăugat Eugen Nicolăescu.

Deşi se aşteaptă ca şi alte filiale PC să migreze spre ei, liberalii susţin că luptă să combată acest flagel.

„Sunt preocupat în continuare de un acord politic, dacă prin legislaţie nu se poate, pe care odată şi odată să-l facem, şi prin care să încercăm să blocăm traseismul politic”, a susţinut liderul PNL, Crin Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri