AUR a făcut scandal la sediile PSD din țară. PSD-iștii l-au primit pe Simion cu pancarte în rusă: „Ai greșit adresa, băiatu' meu!”

Data actualizării: Data publicării:
psd-aur-scandal

Organizațiile AUR au organizat, miercuri seară, mai multe acțiuni de protest la sediile PSD din țară, inclusiv la București. Cei de la AUR protestează împotriva comasării alegerilor și a ceea ce numesc „acțiunile abuzive, neconstituționale și ilegale ale PSD”. Sediile PSD au fost pregătite pentru protestele lui Simion cu afișe în rusă și cu mesaje precum „nu primim bătăuși și violatori”.

Cei de la AUR au venit la mai multe sedii PSD din țară, inclusiv la București, cu lumânări aprinse, susținând că acestea sunt pentru „memoria democrației pe care Marcel Ciolacu și actuala coaliție au omorât-o”.

Cei de la PSD au răspuns pregătindu-și sediile cu pancarte cu mesaje pentru cei de la AUR, inclusiv în care îi acuză de legături cu Rusia.

La București, unde sediul PSD se află lângă ambasada Rusiei, a fost pus o pancartă cu mesajul „Ai greșit adresa, băiatu’ meu!”, alături de o mână care indică spre dreapta, harta Rusiei și mesajul în limba rusă „Ambasada”.

La unul dintre proteste, membrii AUR au venit cu cruci și cu un sicriu pe care l-au cărat pe străzi în muzică de fanfară.

BOTOSANI - PROTEST AUR - 07 FEB 2024
Protest organizat de partidul AUR, ca răspuns la propunerea comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale, în Botoșani, 07 februarie 2024. Inquam Photos / Denis Grosu

Alte mesaje ale PSD pentru cei de la AUR includ „Nu primim bătăuși și violatori” sau fotografii cu Simion alături de citatul „Te abuzez sexual, scroafo”, adresat de acesta senatoarei Diana Șoșoacă, la momentul unui scandal între cei doi în Parlamentul României. George Simion a ales să nu meargă la protestul de la București și s-a deplasat, în schimb, la Timișoara.

scandal-psd-aur-5-simion
Simion a ales să meargă la protestul de la Timișoara

„Mergem până la capăt ca la Timişoara 1989”

Aproximativ 100 de persoane, membri şi simpatizanţi AUR, protestează, miercuri seară, în faţa sediului PSD Timiş, faţă de comasarea alegerilor. La protest este prezent şi George Simion, liderul partidului, care a transmis că mesajul AUR este „că mergem până la capăt ca la Timişoara 1989”. Ulterior, protestatarii s-au deplasat la sediul PNL Timiş.

 La sediul PSD Timiş, pe mai multe ferestre au fost lipite fişe cu chipul lui George Simion şi mesaje precum: „Nu primim violatori”, „Nu primim bătăuşi”, „Te abuzez sexual, scroafo”, „Zero legi, doar violuri”.

Șeful AUR spune că protestele partidului său nu au nevoie de autorizații pentru că sunt „cortegii funerare”.

„Cortegiile funerare nu au nevoie de autorizaţii. Ce face Marcel şi Nicu, îngroapă democraţia din România”, a declarat George Simion.

Simion spune despre comasarea alegerilor că e „neconstituţională”

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a criticat, miercuri, posibilitatea comasării alegerilor, despre care a spus că ar fi „neconstituţională”, şi a anunţat că partidul pe care îl conduce va organiza proteste în cursul zilei la toate sediile judeţene ale PSD.

„Domnul Marcel Ciolacu continuă instaurarea dictaturii, împreună cu prietenul lui, fostul general Ciucă, merg înainte cu această idee nebunească, care o să creeze doar haos în ţară (...).

PSD nu este pe primul loc în preferinţele românilor, altfel nu ar mai face ce fac, nu ar mai încerca această comasare neconstituţională. Sunt multiple motive date chiar de ei în cererea de neconstituţionalitate din 2012, în declaraţiile publice pe care şi Alina Gorghiu şi Marcel Ciolacu le-au făcut.

Nu este oricine în momentul ăsta Alina Gorghiu în statul român, este ministrul Justiţiei. Ea a zis că această comasare este neconstituţională", a susţinut Simion, la o conferinţă de presă. El a adăugat că AUR va organiza proteste la toate sediile judeţene ale PSD.

„O să organizăm astăzi proteste la toate sediile judeţene ale PSD, iar formele noastre de manifestare vor respecta aceleaşi limite pe care şi ei le respectă sau nu le respectă, pentru că dacă nu mai avem Constituţie, nu mai avem legi, înseamnă că orice este permis.

Şi dacă aşa crede domnul Marcel Ciolacu, doar pentru că are majoritate vremelnică în momentul ăsta în Camera Deputaţilor şi Senat, că orice este permis, o să ne adaptăm la noua realitate socio-politică”, a conchis Simion. 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri