Exclusiv Băsescu: L-am bătut pe Geoană de două ori, o dată la prezidențiale. Nu i-a furat nimeni alegerile

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0045991003
Mircea Geoană și Traian Băsescu, în timpul ultimei dezbateri electorale de dinaintea alegerilor prezidențiale din 2009. Foto: Profimedia Images

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, în cadrul unui interviu la „Jurnalul de Seară” de la Digi24, că l-a „bătut” pe Mircea Geoană în două scrutine electorale – în 2004 la alegerile pentru Primăria Capitalei și în 2009, la alegerile prezidențiale. Europarlamentarul dezminte că ar fi „furat alegerile” în 2009, așa cum susținea „propaganda moscovită”.

„Vreau să lămuresc un lucru. Eu l-am bătut pe Mircea Geoană de două ori. O dată la primăria Capitalei, din primul tur, în 2004 dacă vă aduceți aminte. Și o dată la alegerile prezidențiale.

Toată propaganda moscovită – rețineți, propaganda moscovită - susține că eu am furat alegerile. Sau cineva i-a furat alegerile lui Mircea Geoană. Nu i-a furat nimeni alegerile. Vă aduc aminte că acele alegeri s-au desfășurat cu mari trusturi de presă împotriva mea, susținându-l pe Geoană și în secțiile de votare eu aveam câte un singur reprezentant, pentru că toate partidele se coalizaseră să-l susțină pe Mircea Geoană.

Cum să fure unul singur în fața la șase care erau din alte partide, toate ostile alegerii mele? Deci povestea asta cu cineva i-a furat alegerile, securitatea, SRI, sau mai știu eu cine, Băsescu i-a furat alegerile lui Geoană. Nu.

Cei care i-au furat masiv la acele alegeri au fost ce-i care-l susțineau pe Geoană, pentru că erau 6-7 în fiecare secție de votare, supravegheați de unul singur, care era reprezentantul meu”, a spus Traian Băsescu.

Europarlamentarul PMP (PPE) a mai declarat că nici Nicolae Ciucă și nici Marcel Ciolacu n-au profil de președinte al țării. Fostul șef al statului spune că șeful PNL „n-are încă, și nici nu va avea probabil profilul unui politician”. „Dânsul, dacă-i dăm un batalion, o brigadă, o divizie, probabil că va ști ce să facă cu ea. Cu o țară e mai greu”, susține Băsescu. De asemenea, politicianul afirmă că e surprins că „presa e atât de drăguță încât nu-i mai arată din când în când pozele cu Omar Hayssam”. În ceea ce-l privește pe secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, „nu este o soluție”.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri