Bode l-a primit pe ministrul austriac de Interne: Această vizită dezgheață relațiile dintre România și Austria

Data actualizării: Data publicării:
Lucian Bode l-a primit pe ministrul austriac de Interne.
Lucian Bode l-a primit pe ministrul austriac de Interne. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Ministrul austriac de Interne Gerhard Karner, care a vota împotriva aderării României la Spațiul Schengen, este la București. El a fost primit de ministrul român de Interne, Lucian Bode, care spune că această vizită va dezgheța relațiile bilaterale dintre cele două țări.

„Vizita de astăzi este o continuare firească a activităţilor desfăşurate de către structurile MAI din România şi din Austria, structuri care s-au întâlnit la nivel tehnic, pe parcursul acestui an. Vizita de astăzi este, dacă vreţi, o abordare pragmatică a temelor de interes pentru ţările noastre. Aş confirma că această vizită dezgheaţă relaţiile bilaterale dintre România şi Austria, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, relaţii care s-au răcit, după cum bine ştiţi, la sfârşitul anului trecut”, a spus Bode, înainte ca cei doi oficiali să înceapă discuțiile.

„Agenda de astăzi, pe lângă temele de interes pentru ministerele noastre, de cooperare bilaterală, cuprinde evident subiectul deblocării procesului de aderare a României la spaţiul Schengen”, a adăugat Bode.

„La finalul acestei zile, acţiunile pe care le vom desfăşura sper să contribuie la atingerea acestui obiectiv de ţară al României, aderarea la spaţiul Schengen. Vom avea o întâlnire bilaterală în care vom discuta toate aceste aspecte, vom semna trei acorduri astăzi, între ministerele noastre, vom face o vizită la sediul Poliţiei de Frontieră Română, la centrul operaţional de comandă iar la finalul acestor activităţi vom prezenta concluziile”, a mai spus Bode.

Totuși, Karner a spus că „nu poate oferi astăzi o dată” pentru aderarea României la spațiul comun de circulație.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri