Boloș, despre draftul de ordonanță privind noile măsuri fiscale: „Nu este ultima variantă. Tulbură apele”

Data actualizării: Data publicării:
marcel bolos face declaratii
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat, miercuri, că draftul de ordonanță privind noile măsuri fiscale nu este ultima variantă și că „tulbură apele”. El a adăugat că măsurile privind creșterea veniturilor sunt încă în discuție.

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, a declarat că regretă că din cadrul instituţiei pe care o conduce a apărut un proiect de ordonanţă de urgenţă total neadevărat şi a precizat că “cine se ocupă cu asemenea măgării a dat în spaţiul public un proiect de ordonanţă de urgenţă neactualizat”. El a menţionat că deciziile în ceea ce priveşte veniturile nu au fost încă definitivate.

„Ca să lămuresc această problemă. Am văzut ieri, din păcate, şi regret nespus că din Ministerul Finanţelor Publice a apărut un proiect de ordonanţă de urgenţă total neadevărat. Nu este ultima formă. A dat cine se ocupă cu asemenea măgării în spaţiul public un proiect de ordonanţă de urgenţă neactualizat. Deciziile în ceea ce priveşte veniturile nu sunt definitivate încă. Ele sunt la nivelul Coaliţiei. Dacă m-aţi pune pe mine astăzi să vă dau răspunsuri la această problemă legată de venituri, mi-aş face un mare rău, m-aş decredibiliza complet. Nu eu le decid”, a afirmat ministrul Finanţelor.

El a mai fost întrebat dacă impozitarea tichetelor de vacanţă, de masă, apărută în acel draft mai este de actualitate.

„Orice a apărut în acel proiect de ordonanţă de urgenţă, fără ca să fie ultima variantă, nu este decât o informaţie care tulbură apele aiurea. Nu pot să vă dau un răspuns definitiv, că aşa va fi sau nu va fi aşa. Nu ştiu să vă răspund la întrebare, chiar nu ştiu”, a explicat Marcel Boloş.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat miercuri, în urma unei ședințe cu premierul Marcel Ciolacu, măsurile pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Acesta a precizat că sunt gândite pe patru paliere. Este vorba despre reducerea unor cheltuieli ale statului care ar trebui să aducă în plus la buget aproximativ șase miliarde de lei. Ministrul Finanțelor nu a vorbit, însă, despre pachetul de măsuri fiscale, spunând că nu a fost aprobat încă în Coaliție.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri