BUGET CONTROVERSAT. Discuţii între putere şi opoziţie privind un surplus de 12 milioane de lei pentru Camera Deputaţilor

Data publicării:
31 2001bugetcamera-46867-999

„Noi avem alte cifre în faţă. Haideţi să ne decidem la care buget ne raportăm”, a spus deputatul PDL Andreea Paul Vass.

Este o diferenţă care apare de la Centrul Internaţional de Conferinţe. Adică apare un venit suplimentar din venituri proprii din ceea ce CIC efectuează prin venituri proprii. Noi am publicat pe site bugetul Camerei, celelalte chestiuni le vorbiţi cu Zgonea”, a explicat secretarul general adjunct al Camerei, George Dumitrică.

La rândul său, Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că este vorba despre un buget de 198 de milioane: „Eu sunt într-un buget pe care îl am de 198 de milioane. Pentru cetăţenii României noi arătăm că dacă până anul trecut plăteam 303 parlamentari şi 729 de funcţionari cu 198 de milioane, acum plătim 412 parlamentari şi 729 de funcţionari publici”.

Probleme cu bani la Senat şi Preşedinţie

Senatul s-a plâns în Comisiile parlamentare de buget că nu-i ajung banii de salarii decât până în luna octombrie şi a cerut o suplimentare de fonduri. În schimb, Administraţia prezidenţială, al cărei buget este mai redus decât anul trecut, a fost pe punctul de a mai pierde bani.

Cu toate că reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale şi ai Senatului s-au plâns că nu le ajung banii, bugetul a rămas neschimbat, neprimind niciun ban în plus.

Cei de la Administraţia Prezidenţială au susţinut că nu este chiar aşa o mare problemă, fiind vorba de doar cinci salarii care nu sunt acoperite momentan, pentru care urmează să se găsească însă soluâţii.

În schimb, senatorii şi-au exprimat speranţa că la rectificarea bugetară vor primi bani în plus. Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, le-a atras însă atenţia că trebuie să se rezume la banii existenţi, întruct nu vor primi nimic suplimentar.

Mai mulți bani pentru biserici

Parlamentarii au fost mai generoşi cu oraşul Slatina şi cu bisericile, pentru care au aprobat fonduri suplimentare.

Au fost alocate cinci milioane de lei în plus pentru dezvoltarea cultelor, ceea ce înseamnă că o parte din bani vor fi folosiți pentru renovarea sau construirea unor biserici.

Propunerea a fost făcută de social democrați.

Un milion de lei a fost alocat pentru un drum din Slatina, însă opoziția a intervenit susținând că este o pomană electorală, ținând cont de faptul că în luna februarie vor avea loc alegeri pentru primar în acest oraș.

La ora 15.00 se discuta bugetul Ministerului Justiției, care va fi suplimentat cu 10 milioane de lei pentru implementarea codurilor care vor intra în vigoare la mijlocul lunii februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri