Sari la conținut

C. T. Popescu: Faptul că Traian Băsescu tace în scandalul Elena Udrea – SRI înseamnă moartea politică a fostului președinte

„Toate vibrațiile astea ale aerului pe care le produce doamna Udrea deschid o problemă reală. Și anume: cum poate fi verificat în mod efectiv, consistent, SRI atunci când sunt probleme? Ce instituție e cu adevărat capabilă?”, a spus jurnalistul.

Pe de altă parte, acesta s-a referit și la consecințele lipsei de reacție a lui Traian Băsescu în acest scandal. „Faptul că domnul Băsescu acum tace înseamnă moartea politică a acestui om. El girează, practic, atacurile Elenei Udrea la adresa statului de drept, la adresa DNA, a independenței justiției”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„În imaginea publică construită de Traian Băsescu de-a lungul anilor, o componentă fundamentală a fost vânjoșia, căpitănia, curajul domnului Băsescu, sângele în instalație și acum ce face? Se comportă ca un laș. În cartea de istorie, Traian Băsescu va figura doar ca un derbedeu politic, din acest moment”, a conchis jurnalistul.