CTP: Scrisoarea „nu înseamnă renunțarea la vechile năravuri ale PSD. Spune că Dragnea a sărit calul prea mult”

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Scrisoarea semnată de trei lideri PSD, prin care este cerută demisia președintelui partidului, Liviu Dragnea, nu înseamnă și „renunțarea la vechile năravuri”, spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24. Pe de altă parte, Dragnea are o conducere de tip dictatorial, dar este din ce în ce mai puțin folositor baronilor, iar acesta este motivul pentru care oameni marcanți din PSD vor înlocuirea lui.

„Liviu Dragnea a distrus viața din partid chiar mai mult decât Adrian Năstase, a dorit să obțină puterea absolută. Problemele pe care le are cu justiția, ieșirile lui penibile până la grotesc, cu așa- zișii asasini, cu lovitura de stat, cu aberațiile comise în politica externă – toate îl fac nefolositor în acest moment pentru liderii PSD”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Pe de altă parte, spune jurnalistul, scrisoarea semnată de vicepreşedintele PSD Paul Stănescu, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, de Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD şi primar general al Capitalei, de Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PSD şi vicepreşedinte al Senatului, nu este „cu adevărat un document programatic de reformă a PSD”.

„Nu înseamnă renunțarea la vechile năravuri – de a fi un partid-stat, de a lupta împotriva justiției, de a avea o conduită naționalistă excesivă, întărită mult de dl Dragnea, mita pentru populație, clientelismul. Nu văd adcestea dispărând. Aceste năravuri ale PSD nu sunt puse pe tapet și nu se pune problema înlăturării lor”, spune jurnalistul.

În opinia sa, „această scrisoare spune că dl Dragnea a sărit calul cu mult în ceea ce privește puterea personală și nu i se mai poate accepta asta, câtă vreme livrează din ce în ce mai puțin ca folos electoral pentru partid. E la fel ca înlocuirea lui Ceaușescu cu Iliescu în fruntea Partidului Comunist”.

Dragnea va fi înlocuit la un moment dat, pentru că printre cei care îi cer demisia sunt nume-cheie în PSD – Paul Stănescu, Marian Neacșu, Gabriela Firea, Adrian Țuțuianu, spune Cristian Tudor Popescu. El amintește că și Gabriel Zetea, de la PSD Maramureș, a recunoscut că sunt probleme în PSD.

„Nici speranța disperată a lui Dragnea de a contrapune liderii din Transilvania celor din sud și din Moldova nu va funcționa”, a spus el.

„Cred că dl Drangea, indiferent dacă va fi acum debarcat - debarcat nu are cum să fie, trebuie să își dea demisia. Probail nu și-o va da pentru că nu își dorește să iasă ca prostul din funcție și din viață. Atât, asta e contribuția lui Dragnea la această țară, cu asta va rămâne în istorie, cu această obsesie personală în legătură cu modul mai degrabă spectaculos - indiferent cât de mult rău face, indiferent cât de penibil, de grotesc ajunge, important e să iasă cu zgomot din funcție și din viață. Asta își dorește, spectacol. Îl va obține. Probabil nu o să își dea demisia. Dar viitorul lui pe termen mediu și lung este închis în calitate de condcător al PSD. Și nu degeaba folosesc verbul a închide”, mai spune Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri