News Alert Ce au vorbit Donald Trump și Klaus Iohannis în Biroul Oval

Data actualizării: Data publicării:
iohannis trump strangere de mana
Foto: Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, marţi, la Casa Albă de omologul său american, Donald Trump. Este pentru a doua oară, după întâlnirea din iunie 2017, când cei doi preşedinţi au o întrevedere la Casa Albă. Iohannis va semna în Cartea de onoare, după care vor avea loc, în Biroul Oval, convorbirile tete-a-tete ale celor doi preşedinţi, urmate de discuţii cu participarea membrilor delegaţiilor oficiale.

Donald Trump: Este o onoare să fim aici alături de președintele României. Avem o relație foarte bună cu România, mai bună decât oricând. Avem relații comerciale foarte bune. Sunt foarte mulți români în SUA, oameni extraordinari, care au succes. E o comunitate foarte mare, sunt foarte multe afaceri românești aici. Și să știți că americanii iubesc românii.

Klaus Iohannis: Și eu vă mulțumesc că m-ați primit, e o plăcere să fiu aici și acum avem ocazia să vorbim despre parteneriat. Facem tot ceea ce trebuie în domeniul NATO.  Apreciem relațiile foarte bune dintre cele două țări.

Aceste scurte declarații, transcrise potrivit imaginilor difuzate de Antena 3, au fost făcute pentru presă, înaintea convorbirilor oficiale. Apoi, cei doi președinți urmează să adopte o declaraţie comună care priveşte întărirea relaţiilor dintre cele două state.

Este a doua oară când președintele român este primit de Donald Trump la Washington. Cei doi vor aborda mai multe teme în discuția care este programată să dureze o oră și jumătate. Printre acestea se numără aprofundarea parteneriatului strategic, înzestrarea armatei, dezvoltarea relațiilor din domeniul energetic, dar și un subiect de interes pentru cetățenii români: programul viza Waiver.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri