Ce miniștri nu vrea Marcel Ciolacu în viitorul său guvern. Ce crede liderul PSD despre scenariul în care Iohannis nu-l va numi premier

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - PARLAMENT - VOT LEGEA BUGETULUI DE STAT - 14 DEC 202
Rotația premierilior PNL-PSD e prevăzută a avea loc îa finalul lunii mai. Foto: Inquam Photos/George Călin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seara, la Antena 3, că nu va accepta în viitorul guvern, în care liderul social-democrat va fi premier, să fie miniștri „care să aibă un bagaj pe care nu l-au explicat”.

„Eu nu îmi doresc să vină miniştri în Guvern care să aibă un bagaj pe care nu l-au explicat. Cred că nu îşi doreşte nimeni”, a completat liderul social-democrat.

Marcel Ciolacu a mai spus că „nu știe” dacă rotația premierilor, stabilită de acordul coaliției PSD-PNL va avea loc fix pe data de 25 mai, dar acest lucru se va întâmpla, totuși.

Întrebat despre eventualitatea în care președintele Klaus Iohannis ar putea să respingă nominalizarea sa pentru funcția de prim-ministru la rotația premierilor PNL-PSD, Ciolacu a spus că nu crede într-o astfel de ipoteză care „nu are niciun sâmbure de adevăr”.

„Cred că am depăşit momentul ranchiunelor personale sau politice. Întotdeauna, pe fiecare dintre noi ne urmăreşte trecutul, nu cred că se va ajunge la aşa ceva. Atributul de semnare este al preşedintelui, iar rotaţia este convenită, prinsă în protocolul semnat cu PNL. (Iohannis) a luat act de la început de acest acord politic”, a declarat liderul PSD.

„Sincer, nici nu cred că asta este o prioritate, noi în acest moment ne dorim ca într-o lună de zile să venim cu propunerile pentru noul program de guvernare - pentru că este un nou guvern - şi pe urmă să le negociem, să le discutăm în coaliţie, să închidem acest program de guvernare şi să îl transmitem în spaţiul public”, a mai adăugat Ciolacu.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri