Cine este personajul care l-ar fi plătit pe Giuliani și care este legătura lui Puiu Popoviciu

Data actualizării: Data publicării:
rd

Informația momentului: Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump, susține că a fost plătit ca să trimită deja celebra scrisoare adresată liderului de la Cotroceni, Klaus Iohannis, în care critică România pe subiectul protocoalelor din justiție. În centrul acestei controverse se mai află, însă, un alt avocat – fostul șef al FBI, Louis J. Freeh.

Senate Judiciary Committee Holds Confirmation Hearing For Mukasey
Foto: Guliver/GettyImages

Giuliani a spus că scrisoarea lui s-a bazat pe un al „fostului director FBI, Louis Freeh”.

Freeh are o firmă de consultanță numită Freeh Group International Solutions. Firmă de consultanță este, însă, un eufemism juridic pentru un puternic motor de lobby. „Ei îmi plătesc onorariul”, a admis Rudy Giuliani într-o declarație pentru Politico.

Numele fostului șef al FBI nu este o apariție meteorică în peisajul public din România, ci este legat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

Anul trecut, condamnat de către Înalta Curte de Casație și Justiție a Românie (ICCJ) la 7 ani de închisoare în dosarul Băneasa, Popoviciu își angaja un avocat influent: nimeni altul decât Louis Freeh.

Fără a detalia cu claritate în ce calitate investiga cazul lui Gabriel „Puiu” Popoviciu, Louis J. Freeh dădea un comunicat de presă în care afirma că Popoviciu este nevinovat. Freeh preciza că fusese desemnat să conducă o analiză independentă a condamnării lui Popoviciu în fața Curții de Apel, fără a menționa cine îl desemnase pentru acest lucru, în ce calitate și dacă se află sau nu sub un contract semnat cu omul de afaceri.

Louis J. Freeh a ocupat funcția de avocat adjunct al Statelor Unite ale Americii (Districtul de Sud din New York), a fost judecătorul districtual al Statelor Unite (Districtul de Sud din New York) și al cincilea director al Biroului Federal de Investigații.

Freeh este Senior Managing Partner al Freeh Sporkin & Sullivan, LLP și președintele Freeh Group International Solutions, LLC.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri