Ciolacu, despre elevii care iau bursă de merit cu medii sub 2: „Este inadmisibil”

Data publicării:
Premierul Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că a văzut situaţia „total anormală” prin care s-a ajuns ca elevii de nota 2 să primească burse de merit și i-a cerut ministrului Educației să remedieze situația.

„Am văzut situaţia total anormală prin care s-a ajuns ca elevii de nota 2 să primească burse de merit. Aşa ceva este inadmisibil”, a spus Marcel Ciolacu vineri, la începutul şedinţei de guvern.

Premierul a mai precizat că a avut o discuţie cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, dar şi cu sindicatele din educaţie, pe acest subiect.

„Am discutat cu doamna ministru Deca şi cu sindicatele. Şi aştept cât mai repede o soluţie prin care bursa de merit să reflecte performanţa şcolară”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Dezbaterea a început după apariția în presă a unor situații neobișnuite la mai multe licee din țară, unde elevi cu medii mult sub 5 primesc burse de merit pentru că se încadrează în primii 30% din clasă pe baza mediei.

Un elev de la un liceu din Ploiești va primi bursă de merit pentru media 4.59, în baza noii metodologii-cadru care prevede că primii 30% de elevi dintr-o clasă au dreptul la acest beneficiu indiferent de media lor generală anuală din anul școlar trecut.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri