Ciolacu, despre o eventuală alianţă politică PSD-PNL: „Haideţi să ajungem pe data de 10 iunie”

Data publicării:
BUCURESTI - PALATUL VICTORIA - SEMNARE - SPITALE REGIONALE - 28 FEB 2024
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că PSD şi PNL vor lua o decizie referitoare la o eventuală alianţă politică pentru alegerile parlamentare după data de 10 iunie.

Marcel Ciolacu a fost întrebat marți dacă o alianţă PSD - PNL după alegerile din iunie ar include şi un candidat comun la prezidenţiale, având în vedere că sunt lideri liberali care spun că Nicolae Ciucă va fi obligat să candideze şi sigur va câştiga.

„Tocmai de aceea, haideţi să ajungem pe data de 10 iunie. Lucru pe care l-am spus şi eu, şi domnul preşedinte al PNL, că vom face o coaliţie după data de 10 iunie, să vedem votul românilor pe data de 9 iunie şi o să luăm o hotărâre dacă facem o alianţă politică de această dată”, a afirmat Marcel Ciolacu marți, la sediul central al PSD, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului, potrivit Agerpres.

În altă ordine de idei, liderul social-democraţilor a explicat că, în judeţele cu populaţie preponderent maghiară, PSD şi PNL au desemnat deja candidaţi la alegerile locale, dar cele două partide nu au decis în ceea ce priveşte candidaturi comune.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat sâmbătă că în statutul partidului se precizează clar că preşedintele PNL este candidatul la președinție.

„Nu are ce face, pentru că îl obligăm, e simplu, Sunt unul dintre care va sta oră de oră şi zi de zi, ca să accepte candidatura. Deci nu prea are ce face, pentru că, în momentul în care partidul ţi-i cere (..) nu prea ai ce face”, a spus Rareș Bogdan când a fost întrebat dacă Nicolae Ciucă e convins sută la sută că va fi candidat.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri