Ciolacu: Federaţia Rusă nu a făcut niciun atac intenţionat asupra Românei şi vă spun cu certitudine că nici nu o va face

Data publicării:
BUCURESTI - CONSILIUL NATIONAL SANITAS - 17 IAN 2024
Premierul Marcel Ciolacu. Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la Tulcea, referindu-se la mesajele RO-ALERT de avertizare primite de populaţie, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în contextul războiului din Ucraina, că Federaţia Rusă nu a făcut niciun atac intenţionat asupra Românei şi că are certitudinea că nici nu o va face.

"Federaţia Rusă nu a făcut niciun atac intenţionat asupra Românei şi vă spun cu certitudine că nici nu o va face, nu se justifică acest lucru. Avem un sistem antidronă deja în funcţiune pe marginea Dunării, mai ales în zona Ismail. Statul are obligaţia de a informa, câteodată acea informare ne deranjează, câteodată nu ne place. Şi eu, la 2 dimineaţa şi la 3 şi jumătate dimineaţa, cum e normal, am fost anunţat de ceea ce se întâmplă. Dar nu a fost un atac asupra României. E un respect pe care statul trebuie să îl arate populaţiei, chiar dacă deranjează, trebuie să fie informată, aşa este peste tot în lume. România nu a fost niciodată mai sigură din punct de vedere militar cum este acum şi nici nu va fi vreodată mai sigură cum este acum. Cu adevărat mai intervin din vremelnica funcţie de prim-ministru, pe care o ocup în acest moment, după ce unii mai alarmează, totuşi e datoria mea de a veni în faţa dumneavoastră şi a explica exact, contextual şi adevărul. Ştim cu toţii ce înseamnă RO-ALERT, deja nu este prima avertizare, dar cred că este corectă. Eu, ca cetăţean, mai ales după Revoluţie, vreau să fiu informat şi să ştiu adevărul. Dar România nu este într-un pericol de a intra în război", a declarat premierul, citat de Agerpres.

Populaţia din judeţul Tulcea şi din municipiu a primit în noaptea de vineri spre sâmbătă trei mesaje RO-ALERT de avertizare despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, în contextul războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, primele de acest tip din acest an, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta.

Tulcenii au fost avertizaţi cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi li s-a recomandat să ia măsuri de protecţie şi adăpostire dacă situaţia o impune.

Pe reţelele sociale, mai multe persoane din Tulcea au susţinut că au auzit explozii puternice pe o durată mare de timp şi că au adormit cu frică.

Potrivit ISU Delta, în urma mesajelor RO-ALERT, dispeceratul instituţiei a primit apeluri în care oamenii au cerut informaţii cu privire la motivul acestora.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„Putin nu a greșit atât de mult. Ne urăsc cu adevărat". Rușii fugiți de frica războiului se întorc și ajută...
Digi FM
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci. Ce bucate tradiționale face fosta gimnastă de Paște: „Am...
Pro FM
Fanii, îngrijorați. Britney Spears, implicată într-un incident ce aduce aminte de momentul 2007. Paramedicii...
Film Now
Adevărul despre viața lui Johnny Depp, la aproape doi ani de la procesul cu Amber Heard: „Nu există...
Adevarul
Locul fascinant de la malul Dunării care atrage ca un magnet turiștii: „Atâția bujori înfloriți nu am văzut...
Newsweek
De unde vine expresia „pe vremea lui Pazvante Chioru"? Ce înseamnă? Legătura cu haiducul Iancu Jianu
Digi FM
Mihai Mărgineanu, șocat de ce a văzut în Vama Veche, în mini-vacanța de 1 Mai: „Voi știți ce mai fac copiii...
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Christian Bale, o nouă transformare radicală. Actorul, de nerecunoscut pe platourile de filmare de la „The...