Ciolacu: PSD a semnat amendamentele prin care minimum 30% dintre candidații la alegeri să fie femei

Data publicării:
marcel ciolacu femei psd
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis că „am semnat, alături de toate doamnele deputat şi senator din PSD, amendamentele prin care devine obligatoriu ca, la alegerile din România, minimum 30% dintre candidaţi să fie femei”. Foto: Marcel Ciolacu/ Facebook

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, anunţă, marţi, că a semnat amendamentele care instituie obligativitatea ca la toate alegerile cel puţin 30% dintre candidaţi să fie femei. „România are nevoie de expertiza femeilor”, a transmis liderul social-democrat. 

„Am semnat, astăzi, de Ziua Europei, alături de toate doamnele deputat şi senator din PSD amendamentele prin care devine obligatoriu ca, la toate tipurile de alegeri politice din România, minimum 30% dintre candidaţi să fie femei”, a scris, marţi, pe Facebook, Marcel Ciolacu. 

Acesta precizează că amendamentele completează prevederile proiectului de lege privind instituirea unei cote de reprezentare de minimum 30% la alegerile locale şi în conducerea corporativă a întreprinderilor publice, conform News.ro. 

„România are nevoie de expertiza femeilor prin prezenţa lor în eşaloanele tuturor puterilor din stat! Îi mulţumesc în mod special şi doamnei Gabriela Firea pentru tenacitatea şi energia cu care promovează politici publice pentru femeile şi familiile cu copii din România”, a mai transmis Ciolacu.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri