Ciolacu, reacție la decizia CNCD de sancționare a lui Klaus Iohannis: Are obligația de a-și cere public scuze

Data publicării:
Marcel Ciolacu susține o declarație de presă la sediul PSD
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Peședintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a scris miercuri un mesaj pe Facebook în care îi cere președintelui Klaus Iohannis „scuze publice” după decizia CNCD prin care acesta a fost sancționat pentru declarațiile făcute în legătură cu Ținutul Secuiesc.

„Președintele Iohannis are obligația de a-și cere public scuze și de a promite românilor că nu va mai încerca să-și țină partidul în viață cu teme nedemne pentru un președinte european”, scrie Ciolacu.

Președintele PSD susține că Iohannis a discreditat funcția prezidențială.

„Derapajul președintelui privind Ardealul a fost sancționat astăzi de CNCD. Un gest necesar, dar simbolic. Din păcate, răul pe care Iohannis l-a făcut prin discreditarea funcției prezidențiale rămâne imens. Președintele ar fi trebuit să știe că, în Europa sec. XXI, nu mai poate veni cu asemenea petarde grosolane în spațiul public. A făcut România de râs în toate cancelariile europene!”, se mai arată în același mesaj.

CNCD a decis, miercuri, sancționarea cu amendă pentru Președintele Klaus Iohannis, pentru afirmațiile referitoare la maghiari, dar a amendat și declarații făcute de Traian Băsescu și de lideri ai PSD. Klaus Iohannis a anunțat că va contesta decizia.

Citește și Reacția lui Klaus Iohannis față de amenda primită de la CNCD: "Decizia este una profund politică". Președintele va contesta în instanță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri