Ciolacu s-a întâlnit cu românii evacuați din Gaza. „Am fost copleșit să văd bucuria din ochii copiilor care au scăpat din infern”

Data publicării:
marcel ciolacu pe aeroport cu romani evacuati din gaza
Marcel Ciolacu le-a dus jucării copiilor scoși din Gaza. Foto: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit miercuri, pe aeroport în Egipt, cu românii care au reușit să fie evacuați din Fâșia Gaza prin punctul de trecere Rafah de la granița cu Egipt. El a spus că acțiunea de evacuare a cetățenilor români și a familiilor lor va continua.

„Am fost copleșit să văd bucuria și speranța din ochii copiilor care au scăpat din infernul din Gaza. În seara asta vor dormi în România, în siguranță! Sunt recunoscător autorităților din Egipt, Israel și Qatar pentru contribuția semnificativă la evacuarea în siguranță a cetățenilor români. Guvernul României va acționa în continuare pentru a facilita evacuările prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”, a scris Marcel Ciolacu miercuri într-un mesaj pe Facebook, alături de câteva fotografii de pe aeroport, unde s-a întâlnit cu românii evacuați.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La bordul avionului cu care se vor întoarce din Egipt se află şi cetăţeni ai Republicii Moldova, evacuaţi, de asemenea, din Fâşia Gaza, şi cărora MAE român le acordă sprijin în vederea repatrierii în Republica Moldova, a precizat guvernul de la București.

Tot miercuri, evacuarea unui alt grup de 51 de cetăţeni români şi membri de familie din Fâşia Gaza, care primiseră acordul autorităţilor israeliene şi egiptene pentru a ieși prin punctul de trecere a frontierei de la Rafah, a fost amânată, din cauză că punctul vamal a fost închis pentru tranzitul persoanelor, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe miercuri.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri