Ciolacu s-a înțeles cu Mugur Isărescu asupra planului de acțiune pentru încadrarea în ținta de deficit de 4,4% la finalul anului

Data publicării:
Guvernatorul BNR Mugur Isărescu și premierul Marcel Ciolacu se plimbă pe un coridor al Palatului Victoria din București pe 19 iunie 2023.
Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a fost invitat la Guvern de premierul Marcel Ciolacu. Foto: gov.ro

Un plan de acţiune comun având ca obiectiv încadrarea, la sfârșitul anului, în ţinta de deficit de 4,4% a fost agreat de prim-ministrul Marcel Ciolacu, luni, la Palatul Victoria, în discuţiile purtate cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, au precizat surse guvernamentale, informează Agerpres.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai fost prezenţi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, vicepremierul Marian Neacşu şi miniştrii Marcel Boloş şi Adrian Câciu.

În cadrul discuțiilor, partea guvernamentală a prezentat şi planul de investiţii de 250 de miliarde de lei, asumat pentru doi ani prin programul de guvernare.

Un alt subiect discutat a fost legat de măsurile privitoare la reducerea inflaţiei, la sfârșitul anului, la 8%.

De asemenea, a fost prezentat şi stadiul privitor la cererea de plată numărul doi din PNRR, a cărei aprobare de către Comisia Europeană este aşteptată până la sfârșitul lunii iunie.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat săptămâna trecută, la preluarea mandatului, că noul Guvern are de livrat ţinte şi jaloane din PNRR și că în guvern se va lucra în regim de „mobilizare generală”.

„Din acest moment, la Guvernul României şi la toate ministerele de linie am anunţat că intrăm într-un regim de mobilizare generală. Avem de livrat ţinte şi jaloane din PNRR şi nu putem rata nimic. Pensiile speciale, legea salarizării, managementul companiilor de stat. Mandatul acestui Guvern este despre reforme şi economie”, a declarat Ciolacu în prima şedinţă de Guvern.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri