Ciolacu: Sunt foarte îngrijorat de atacurile teroriste din Bruxelles. Condamn violența și sunt solidar cu popoarele belgian şi suedez

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu
Marcel Ciolacu / Sursa foto: profimedia Images

România condamnă ferm atacurile de la Bruxelles şi este alături de belgieni în aceste momente dificile, a transmis, marţi, premierul Marcel Ciolacu. Într-o postare pe X, fostă Twitter, el afirmă că este „profund” îngrijorat de aceste atacuri teroriste. 

„România condamnă ferm atacurile de la Bruxelles şi este alături de partenerii şi prietenii belgieni în aceste momente dificile. Luptăm cu terorismul şi extremismul cu toată energia noastră”, a scris Ciolacu, pe pagina de Twitter (X) a Guvernului.

În completare, şeful Executivului de la Bucureşti s-a declarat „profund îngrijorat” de atacul terorist de la Bruxelles, într-o altă postare, pe pagina sa de Twitter (X).

„Condamn cu fermitate violenţa determinată de ură şi sunt solidar cu popoarele belgian şi suedez în aceste momente dificile”, a afirmat Ciolacu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Doi cetăţeni suedezi au fost ucişi luni seară la Bruxelles într-un atac cu armă descris drept un „atac laş” de către premierul belgian Alexander De Croo şi al cărui autor, care a fugit cu un scuter, a fost căutat în mod activ în timpul nopţii de luni spre marţi, transmite AFP.

Un mesaj video de revendicare a fost postat pe reţelele de socializare de către un bărbat „prezentându-se ca atacator şi pretinzând că este inspirat de Statul Islamic”, a subliniat parchetul federal, responsabil de cazurile de terorism.

Potrivit mai multor mass-media belgiene, suspectul, Abdesalem L., este un bărbat de 45 de ani, de origine tunisiană, care locuieşte în comuna Schaerbeek din Bruxelles.

Nivelul de ameninţare teroristă a fost ridicat luni seară la patru, considerat „foarte grav”, în regiunea Bruxelles.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri