Cioloș: Austria a detonat anunțul triumfalist al lui Ciolacu. Nu există nici acord, nici calendar pentru intrarea deplină în Schengen

Data publicării:
Dacian Cioloș
Cioloș îl trimite pe Ponta să ia lecitină ca "să își amintească propriile declarații și fapte" privind Roșia Montană. FOTO: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Europarlamentarul Dacian Cioloș, fost prim-ministru al României, l-a criticat din nou pe Marcel Ciolacu pentru „anunțul triumfalist” legat de aderarea României la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și cele maritime. Cioloș spune că Austria „a detonat” anunțul lui Ciolacu, după ce ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, a simțit nevoia, joi, să „clarifice” că acordul pe care l-a agreat cu România și Bulgaria nu înseamnă o „apartenență deplină” la spațiul Schengen pentru cele două țări și că nu există un calendar pentru aceasta.

„Ministrul austriac de Interne a detonat anunțul triumfalist al lui Marcel Ciolacu în mai puțin de 24 de ore, arătând că nu există niciun acord și niciun calendar pentru ridicarea controalelor vamale terestre.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, premierul României şi viitor candidat PSD la Președinția României, trebuie să înțeleagă un adevăr simplu: vorbele aruncate la întâmplare pot avea consecințe grave. Nu doar pentru el, ci șipentru întreaga țară.

Domnule Ciolacu, ori vă luați responsabilitățile în serios, ori vă prezentați demisia. Cine vă mai crede când o să veniți cu o nouă declarație? Cine vă mai ia în serios, după asemenea umilință publică, când veți vrea să negociați ceva pentru România? Una dintre regulile de bază ale unei negocieri la acest nivel este că “nimic nu este agreat, câtă vreme nu este totul agreat”. Când nu ești direct implicat în negocieri și nu există un acord final, este mai bine să taci, pentru a nu arunca în aer munca celor care încearcă să rezolve situația dificilă în care a intrat România din cauza cinismului austriac.

România are nevoie de un lider matur politic, care înţelege că funcția pe care o ocupă nu este un premiu, ci o mare responsabilitate. Când vorbești, o faci în numele unui stat, în numele României şi al românilor, care au dreptul să fie tratați cu respect şi demnitate. Marcel Ciolacu se joacă cu credibilitatea României și cu speranțele românilor”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri