Cioloș, despre „Fără penali”: Un parlament condus de un condamnat penal definitiv va respinge inițiativa

Data publicării:
dacian ciolos a semnat initiativa usr_Platforma România 100 (1)
Foto: Platforma România 100

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, spune că este „o veste excelentă” faptul că judcătorii Curții Constituționale au decis că inițiativa „Fără penali în funcții publice este constituțională”, dar își exprimă îndoiala că parlamentul va aproba inițiativa.

dacian ciolos a semnat initiativa usr_Platforma România 100 (1)
Foto: Platforma România 100

„Validarea de către CCR a inițiativei de modificare a Constituției astfel încât persoanele condamnate penal să nu mai poată ocupa o funcție publică este o veste excelentă. Mai mult de un milion de români au semnat această inițiativă cu speranța într-o Românie mai bună.

Este acum rândul Parlamentului să voteze, cu o majoritate de două treimi în fiecare cameră, revizuirea Constituției. Deși ar fi o ocazie pentru parlamentari să își demonstreze buna-credință, nu îmi fac iluzii: un parlament condus de un condamnat penal definitiv și de un fost prim-ministru care de cinci luni fuge de începerea urmăririi penale, ascunzându-se în spatele imunității parlamentare, va respinge această inițiativă.

Sau, mai laș, o va amâna pe termen nedeterminat. Acum e nevoie să ne mobilizăm și să îi schimbăm, pentru a ne asigura că ceea ce societatea își dorește se și poate pune în practică.”, a scris pe Facebook Dacian Cioloș.

Președintele PLUS mai afirmă că inițiativa „Fără penali” „este un pas în plus pentru a curăța România de hoție și pentru a le face loc oamenilor cinstiți și competenți” și spune că „epoca „penalilor“ din politică se apropie de sfârșit.”

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri