Cioloș: „O să îi tăiem pensia lui Ciorbea!“

Data publicării:
161208_dacdaciian_ciolos_08_inquam_octav_ganea__ILUSTRATIE_CIOLOS_15_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

Fostul premier Dacian Cioloș a criticat modul în care Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a reacționat în privința delegării atribuțiilor sale, la plecarea în concediu. „Este o rușine”, a spus Cioloș, potrivit unui comunicat de presă al Mișcării România Împreună, al cărei fondator este.

dacian_ciolos__inquam_octav_ganea__ILUSTRATIE_CIOLOS_15_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Dacian Cioloș, fondatorul Mișcării Româinia Împreună. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ceea ce face Victor Ciorbea, în calitatea sa de Avocat al Poporului, este o rușine pe care cetățenii României nu au de ce să și-o asume și să o suporte“, a spus Cioloș.

Comunicatul Ro+ s-a referit și la pensia specială pe care o va încasa Avocatul Poporului, printr-o lege recent modificată de parlamentari: „Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, ar trebui să iasă de urgență la pensie dacă dorește să beneficieze de actuala pensie specială care i-a fost oferită. În curând, la viitoarele alegeri, forțele democratice din această țară vor prelua conducerea politică și vom schimba de urgență toate aceste măsuri care constituie o mită mascată prin care se cumpără complicitatea unor oameni fără scrupule.”

Cioloș critică de asemenea adoptarea OUG 92 pe legile justiției: „Este o rușine ce fac PSD și ALDE astăzi cu sistemul de justiție. România nu este formată din corupți și infractori și asta se va vedea încă de la următoarele alegeri. Vedem că sunt dispuși să facă orice pentru a scăpa de pușcărie și a rămâne la putere. Distrug sistematic și premeditat sistemul de justiție, pentru că își închipuie că vor scăpa. Mituiesc funcționari, demnitari, categorii sociale defavorizate, totul, într-o disperare fără seamăn și nemaiîntâlnită într-o societate democrată. E o lecție pentru noi, pentru că nu ne putem aștepta la altceva de la niște oameni care cred că bugetul statului le aparține personal și, când sunt puși în fața evidențelor, încearcă să distrugă justiția pentru a nu suferi consecințele”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri